National

Ghișe, cel mai bun PR al primarului George Scripcaru

In ultimii ani, Brasovul a tot fost depasit de alte mari orase din tara, chiar si de unele mai putin cunoscute care nu au potentialul si asezarea geografica a municipiului. Cu toate acestea, la ultimele alegeri, primarul Scripcaru si-a zdrobit adversarii. Culmea este ca in acel an electoral 10.000 de brasoveni au fost lasati fara apa calda si caldura de ”managerul” Scripcaru.

De asemenea, transportul local este invechit, investitiile mari lipsesc, iar cele facute sunt deja controversate. Un exemplu este parcarea din Poiana Mica unde nu merge mai nimeni sa-si lasa masina sau cei care ajung acolo cu autoturisme de teren nu pot intra din cauza inaltimii…Probleme sunt si la parcarile din oras unde automatele merg cu fise, nu si cu bancnote cum se intampla in alte orase gen Sibiu. Un alt minus este reprezentat de cladirile vechi care au devenit un pericol pentru cetateni. Peste tot prin oras sunt mesaje gen ”Atentie, cad tigle”! Nu trebuie uitate nici contractele Primariei Brasov care ajung doar la oamenii de casa, care, ani la rand au papat de la bugetul local. De la asfaltare la spatii verzi, totul pare a fi cu dedicatie, altfel nu se explica de ce alte firme nu au loc. Nici la utilitati municipiul nu sta bine. La o ploaie mai serioasa, orasul a ramas fara apa potabila.

Insa, in aceste institutii sunt oameni de partid platiti regeste, astfel ca nimeni nu-i deranjeaza. La fel s-a procedat si cu RIAL sau Agentia Metropolitana Brasov unde au ajuns la posturi caldute oameni de partid. Cu alte cuvinte, primarul a protejat clientela de partid, altfel, la influenta pe care o are, lucrurile ar fi stat altfel. Totusi, cireasa de pe tort o reprezinta dosarele penale pe care le are primarul…pentru coruptie. Insa, cu toate aceste bube, primarul a castigat alegerile si a ramas inca un mandat pe functie.  Explicatia e simpla, George Scripcaru a castigat alegerile in mare parte pe spatele fostului primar Ioan Ghise. Pentru ca acesta nu a facut mare lucru in perioada 1996-2004, cu doua panselute si sensuri giratorii, Scripcaru a devenit salvatorul municipiului. Ce-i drept, Ioan Ghise nici nu a putut face prea multe, nu a fost lasat de ”colegii” din Consiliul Local, unul dintre artizani fiind chiar George Scripcaru. Si, in acest mod, Ghise a devenit PR lui Scripcaru, fiind cel care l-a promovat indirect cel mai bine.

Din pacate, brasovenii nu au inteles un lucru simplu. Comparatia nu trebuie facuta intre fostul si actualul, ci intre actualul si alti primari din tara, cum ar fi cei din Cluj, Oradea, Iasi, Sibiu. Multi nu inteleg ca un management de calitate al unui primar il vezi inclusiv in buzunarul cetateanului. Cu ce o duce mai bine brasoveanul fata de alti romani din tara? Are transport in comun de calitate, nu exista poluare, plateste mai putin la utilitati? Nu!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web