Turism-Utile

Gala de caritate ”Aici pentru Tine”, editia a- IV-a

Când a avut loc evenimentul?

Vinerea trecută, 21 februarie 2020, a avut loc cea de-a IV-a ediție a unuia dintre cele mai importante evenimente de caritate din Brașov, Gala „Aici pentru Tine”.

Inițiatorii proiectului

Evenimentul a fost organizat de Asociația ”Aici pentru Tine”, fondată de soții Ándras și Adina Gál împreună cu Agenția de publicitate ”AdTeam” Brașov.

Unde a avut loc?

Evenimentul a avut loc la Hotel Aro Palace*****, Brașov, un lider recunoscut pe piața turistică internă și internațională, prin servicii de cazare, alimentație publică și spa la un standard calitativ ridicat. Hotelul a fost un colaborator constant, încă de la prima ediție a galei. 

Asta pentru că în spatele tuturor poveștilor stau oameni. Oameni ca Daniela Tibeica, director general Hotel Aro Palace*****, care indiferent de locul, momentul sau etapa în care se situează, răspund cu inima deschisă; fără individualism, interes, revoltă sau judecată. Un exemplu de bună practică și un model pentru alți antreprenori si pentru noi toți, să faci BINE fără a cere ceva în schimb, doar din iubire și implicare pentru semeni, asta înseamnă Aro Palace***** si omul din spatele lui, Daniela Tibeică.

Scopul evenimentului

Gala de caritate „Aici pentru Tine” a avut în acest an un mesaj de implicare a comunității brașovene în finanțarea unui program de educație  construcția primului Centru Comunitar Modern din România.

„Lumea se schimbă prin exemplul nostru, nu prin opinia noastră!” a fost deviza galei de anul acesta.

  Participanți

Andreea Marin a venit la Brașov pentru a patra oară consecutiv ca prezentator al galei dar și ca promotor al conceptului „Construim la Brasov primul Centru Comunitar Modern din Romania”. Partener de mare nădejde în proiectele noastre, nu a ezitat nici cu o clipire să dăruiască iubire, implicare și profesionalism la cote maxime. Ni s-a alătură  în 2020  oameni de afaceri, sponsori din Brașov și din țară, autorități locale și vedete care au luat parte la acest eveniment important pentru a sprijinii cauza asociației de conștientizare, prevenție și educație. 

De-a lungul timpului ni s-au alăturat  în poveste tineri antreprenori, coordonatori de afaceri consacrate, oficialități si vedete, dar și foarte mulți oameni simpli conduși pur și simplu de sentimente nobile, emoții puternice și dorință de a oferi necondiționat. De asemenea persoane celebre din scena muzicală și sportivă ne-au sprijinit în organizarea galei. Cântăreți precum Eduard Ungureanu, Nicola, Liviu Teodorescu ( care a venit la Brașov a doua oara ca ambasador al copiiilor defavorizați și a cauzei) sau Mircea Eremia ne-au încântat anul acesta prin momentele lor muzicale, oameni de televiziune precum Adela Diaconu BV01ADE, și sportivi precum Helmuth Duckadam, Echipele Steaua, Dinamo, Doina Melinte, Camelia Potec, Elisabeta Lipă sau Mihai Leu ni s-au alăturat și ne-au donat cu multă generozitate piese din echipamentele lor personale/ marcă proprie cu valoare sentimentală. Toate acestea, pe lângă multe alte surprize (cum ar fi momentul de magie pură al magicianului Robert pe care copiii l-au adorat, momente impresionante și emoționante organizate de copiii defavorizați pe scenă împreuna cu copiii din medii normale) arată că cele doua lumi ale bogaților și săracilor se pot uni și deveni una singura prin iubire, acceptare și încredere unii în alții. Nu există doua lumi în care cei norocoși sa nu interacționeze cu cei saraci, exista un singură în care trebuie să trăim împreună, să construim împreuna așadar este important să ne PESE!

Desfășurarea evenimentului

În cadrul galei au avut loc momente muzicale, de magie și prezentări de modă avându-i ca protagoniști pe copiii asociației. Toate acestea au declanșat emoții intense în sufletele invitaților.

Un moment important din timpul evenimentului a fost  o licitație de obiecte cu valoare sentimentală notabile, precum tablouri (conținând picturile copiilor asociației realizate pe suprafețele fotografiilor lui Claudiu Păduroiu dar și lucrările unor artiști precum Ovidiu Cărpușor, Breely Story sau Vlad Borza), echipamente marcă personală donate de mari personalități din istoria sportului Românesc (Mihai Leu, Helmut Duckadam, Camelia Potec, Doina Melinte sau Elisabeta Lipă) și un accesoriu vestimentar lucrat manual de designerul Anca Irina Lefter.

Licitația a inclus și o selecție de vinuri exclusivise și o degustare oferită de cramele Budureasca în vederea strângerii de fonduri pentru continuarea Programului psiho-educativ al asociației (timp de 6 luni) dar și pentru construcția Centrului Comunitar Modern Kamelia unde vor avea loc atât activitățile în desfășurare, cât și cele în plan.

Evenimentul a găzduit o expoziție de tablouri (disponibile în cadrul licitației) numită „Emoții” care ilustrează portretul copilului defavorizat și trăirile pe care acesta le are în diferite momente ale vieții sale și în cadrul interacțiunilor cu semenii săi. Tablourile au rolul de a conștientiza publicul legat de viețile acestor copii și de modul în care experiențele lor de viață le pot influența viitorul. Expoziția cuprinde pânze imprimate cu lucrările fotografului Claudiu Păduroiu peste care sunt pictate formele mâinilor copiilor Asociației „Aici pentru Tine”, aceștia dăruind o parte din sufletele lor pentru a deveni parte din cercul nostru de fapte bune. Lucrările vor fi vândute în cadrul licitației. Un alt moment al galei va fi o degustare de vinuri care vor fi de asemenea disponibile în cadrul licitației.

Gala a generat un fond de solidaritate de aproximativ 9000 Euro. Toti bănutii strânși în cadrul galei vor fi investiți în educația copiiilor prin continuarea programului psiho-educativ de educație nonformală mentală al asociației cu rezultate uimitoare pentru copiii din program dar și pentru începerea construcției primului Centru Comunitar Modern pentru persoane defavorizate la Brasov. În acest sens dorim să dezvoltăm prevenția prin educație a copiilor în ceea ce privește fenomenul de bullying și sprijinirea lor spre a ameliora efectele acestuia prin identificarea și tratarea cauzelor unor tipuri de comportament indezirabil precum și ajutorul oferit victimelor acestui fenomen în vederea formării armonioase a lor ca oameni. Pentru aceasta și pentru alte dimensiuni esențiale ale formării tuturor copiilor asociația a inițiat Programul psiho-educativ care formează toți copiii dezvoltându-i din toate punctele de vedere pentru a deveni niște persoane empatice, afective, responsabile și pregătite pentru provocările apărute pe parcursul vieții. Acesta este o formă de educație holistică, integrată care oferă copiilor oportunitatea de a se cunoaște mai bine pe sine și pe cei din jur. Programul antrenează atât copii care au nevoie de îndrumare și mentorat din medii defavorizate cât și copiii din familii înstărite, astfel “unind cele două lumi”. În cadrul galei, mama unui copil dintr-o familie privilegiată, Raluca Petrescu a împărtășit cu invitații  experiența și rezultatele pozitive avute de fiul său care ia parte cu plăcere la Programul psiho-pedagogic alături de copiii din medii defavorizate. Rezultatele se observă în progresul tuturor copiilor și tinerilor participanți în acest program prin creșterea încrederii în ei manifestate atât în plan fizic, cognitiv cât și emoțional.

Copiii, dar și adulții sprijiniți de asociație beneficiază atât de consiliere psihologică, vocațională cât și de cursuri care le dezvoltă într-un mod holistic talentele și abilitățile pentru viață în sânul unei comunități solidare extinse. Deja rezultate notabile sunt vizibile, inițiând relații pozitive atât între copii cât și între ei și lumea din jurul lor, acest fapt generând schimbări comportamentale importante.

PARTENERI: AdTeam Brașov, Aro Palace, Adela Diaconu BV01 ADE, Biblioteca Judeteana pentru copii din Brasov, Scoala de moda pentru copii Cleopatra Popescu, Magicianul Robert, Biblioteca Judeteana George Baritiu Brasov sectia Jucarioteca, Euroeducational, Art dance Studio, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Brașov, Andrei Branza Film, Nelutu Paveluc campion olimpic la karate, Art Invest Ovidiu Carpusor artist, Casa de moda Celebre, Liceul de Muzică ”Tudor Ciortea” Brașov, Coresi Shopping Resort, Claudiu Paduroiu photographer, sportivi de renume: Helmutt Duckadam, Mihai Leu, Monica Rosu, Camelia Potec, Elisabeta Lipa, Doina Melinte.

SPONSORI: Hotel Aro Palace Brasov, Promedivet Sovata, Olympus România, Duvenbeck, Arbomedia Bucuresti, Yolans Com, Spitalul sf. Constantin, Veganza, Conrep, Asma usi, Taca Constructii&Consultanta, Pizza Hot, D.O. Security, Cofetăria Saray, Cofetăria Bombo, Reinert, Aerotech, Mega Image, Speed &Trust, Antalus, Media Expres, Zao Planet Brasov, Oxygazon, Academic Art Events, Ask4sign, Mondo Instal, Kronstadt Imobiliare, Avantgarda Timișoara, Luado Chocolate, Crama de vinuri Budureasca, Lactate Brădet, Dao Hostel, Sirona Dental Clinic, Helping Hands E.V.

PARTENERI MEDIA: Nova TV Brasov, RTT Brasov, Televiziunea Iubim Brasovul, BizBrașov, Bună Ziua Brașov, Transilvania 365, News Brașov, MyTex, Ziare.com, Kiss Fm  Brasov, Magic  Fm Brasov, Rock Fm Brasov, Știri Locale 24, Presa Online 24, Monitorul Expres, Brașovul Tău, Ziare pe net, stiriziare.com, Curierul Național, Zile si Nopți Brașov, Asociatia Fanzin, FWD Bv.

Despre asociație

Asociația ”Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și, de atunci,  a sprijinit peste 300 de copii, adulți și bătrâni, unii cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și chiar din alte județe din țară.
 
Este una dintre puținele asociații care furnizează servicii de asistență în comunitate, pentru grupuri marginalizate și pentru copii sau adulți cu grave probleme sociale și medicale.
 
Asociația ”Aici pentru Tine” este autorizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și a fost LICENȚIATĂ în acordarea de Servicii Sociale în Comunitate, pentru persoane adulte care se află în situații de izolare socială, risc de sărăcie și excluziune socială (venituri reduse, locuință precară, analfabetism sau educație precară), deținând un protocol de colaborare cu Direcția de Servicii Sociale Brașov.

Pentru orice alte informații despre Gala de Caritate și Asociația ”Aici pentru TINE”, o puteți contacta pe Adina Camelia Gál – președintele Asociație ”Aici pentru Tine”: 

Telefon : 0726.686.793; 0726/686.800

Email: contact@asociatiaaicipentrutine.ro

www.asociatiaaicipentrutine.ro

Strada 13 Decembrie, nr. 209, Brașov

Noi îi scoatem din anonimat, iar TU faci diferența schimbându-le povestea vieții lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web