National

Folosirea agresivă a carantinei, șansa în lupta contra coronavirusului

Factorul care a contribuit la oprirea propagării virusului în China a fost folosirea agresivă a carantinei impusă încă din 23 ianuarie. Guvernul ar trebui să ia legatura cu Italia – nimeni nu intră nimeni nu iese- Italia e acum Wuhanul Europei, e singura soluție: Urgent ar trebui făcut asta!!! E metoda cea mai simplă și nu costă nimic. Prioritatea este de a împiedica răspândirea virusului!
Concret răspunsul Chinei la virus a inclus:1. Măsuri stricte de izolare socială. 2. Impunerea agresivă carantinei (de mai mult de o lună în oraşe întregi din provincia Wuhan şi zonele anexe, care au rămas închise). În Wuhan, autorităţile au transformat stadioane şi alte astfel de construcţii în centre de carantină şi au construit peste două duzini de spitale temporare pentru pacienţii cu simptome mai puţin severe.3.  Supravegherea publică extensivă a cetăţenilor.4.  Încurajarea respectării acestor măsuri.

Raportul OMS : „Confruntată cu un virus până acum necunoscut, China a desfăşurat poate cel mai ambiţios, agil şi agresiv efort de limitare a bolii, din istorie” și conchide că „abordarea îndrăzneaţă” a acestei ţări a „schimbat cursul unei epidemii în escaladare rapidă şi letale”.

Rezultate (puterea administrativă și disciplina socială!!!):1. Numărul de îmbolnăviri în China s-a redus de la 2000 la câteva zeci pe zi, iar țara își revine la normal. 2. Comisia naţională de sănătate a Chinei a raportat ieri 22 de cazuri noi, cel mai mic nivel zilnic de la începutul monitorizării epidemiei  în ianuarie. 3. Conform cifrelor oficiale, aproape nu au mai fost înregistrate noi infectări în restul Chinei, în afara provinciei Hubei care este cea mai grav afectată.4. Chiar și în Wuhan (centrul ţării), oraşul cu 11 milioane de locuitori considerat centrul epidemiei, sunt semne de regres a epidemiei -14 dintre cele 16 spitale de campanie inaugurate pentru pacienţii contaminaţi au fost deja închise. Două spitale, unul instalat într-o fabrică, celălalt pe un stadion, şi-au închis porţile duminică după ce au externat 61 de pacienţi vindecaţi.
Ultima oră. Alte țări europene iau măsuri în acest sens:1. Slovenia închide granița cu Italia din cauza epidemiei cu coronavirus. Premierul Marjan Sarec a anunțat pe Twitter această măsură după ce au fost declarate 31 de cazuri de infecție (jumătate de import).2. Guvernul austriac a decis să pună în practică „o interdicţie de intrare în Austria pentru persoanele care vin din Italia, cu excepţia celor care prezintă un certificat medical”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz. Repatrierea cetăţenilo.r austrieci care au fost în Italia va fi organizată şi le va fi impusă o perioadă de carantină.
Conf.univ.dr.Tudor CiuhodaruMedic primar urgențeComisia de Sănătate a Parlamentului European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web