Politic-Administrativ

Florin Orțan: ”Nu va putea fi renovat niciun spital din România fără să-l închizi”

Senatorul Florin Ortan a declarat vineri,  intr-o conferinta de presa, ca va merge personal la Ministerul Sanatatii sa obtina autorizatia de functionare pentru noua structura a Spitalului Judetean Brasov.

” Să explic de ce trebuie golit spitalul. Sunt două lucruri care s-au schimbat radical din 2009, când am renovat cealaltă aripă, până acum. Unul este riscul seismic. În 2014 am implementat o directivă europeană care prevede că nu mai putem investi bani într-o clădire, decât dacă respectiva clădire are Risc Seismic 2. Vă spun eu, nicio clădire de spital nu ar RS2 fără o consolidare. Aceasta nu se mai poate face ca în 2009 pe câte un nivel.După Colectiv s-au schimbat scenariile de incendiu. Trebuie făcută o scară de incendiu imensă, lifturi special. Prin urmare nu se mai poate face o renovare pe module. Aceste lucruri vor fi reglementate într-o lege al cărei inițiator sunt eu.

Nu va putea fi renovat niciun spital din România fără să-l închizi. Prin urmare, cu reducerea activităţii, se reduce contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate care asigură 70% fond de salarii. Un spital în renovare nu-şi mai închide bugetul, nu mai are bani pentru urgențe, nu are ce face cu personalul, timp de doi ani cât durează renovarea.M-am dus la minister, am vorbit cu oamenii de acolo care au apreciat inițiativa. Am vorbit despre ea în prezența cuiva de la Consilul Concurenței, care mi-a spus că medicina în România e activitate economică, care trebuie să fie autosustenabilă. Când vine bugetul de stat să susţină o activitate care ar trebui să se acopere cu contractul cu Casa, discutăm despre un ajutor de stat. Aşadar, trebuie să vedem ce articol din legea Concurenței trebuie schimbat în acest sens. Şi să vă mai spun de o altă prevedere. Spitalele de pe granița cu state UE, dacă le renovăm este şi mai rău, pentru că se presupune că le renovăm anticoncurenţial cu sistemele sanitare din statele vecine.”, a declarat dr. Florin Ortan, senator PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web