Actualitate

Fermierii din Bod, nemultumiti de impartirea pajistilor. Prefectul a intervenit

Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, s-a întâlnit marți, 17 aprilie, la sediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Brașov cu fermierii din comuna Bod. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a organizat această întâlnire pentru a evita un blocaj în ce privește împărțirea pajiștilor de pe raza UAT Bod. Mai mulți fermieri din zonă au reclamat modul discreționar prin care se face atribuirea suprafețelor acoperite cu iarbă.

Cum la discuții au participat doar reprezentanții APIA și fermierii, prefectul Marian Rasaliu a propus organizarea unei alte întâlniri în data de 20 aprilie, la care să fie prezenți și reprezentanții Primăriei Bod.

”Am ascultat doleanțele fermierilor. Însă, pentru a avea o situație clară a ceea ce se întâmplă în comună în această speță, trebuie să îi avem aici, la discuții și pe reprezentanții UAT Bod. În acest sens, am propus organizarea unei noi întâlniri unde să fie prezenți toți cei implicați. Abia atunci putem trage o concluzie finală. De asemenea, le-am solicitat fermierilor sa pună pe hârtie toate aceste nemulțumiri legate de pășunat. La întâlnirea care va avea loc vineri vor fi prezenți și juriștii Prefecturii Brașov. Noi suntem garantul respectării legii și trebuie să analizăm bine aceste situații delicate”, a precizat Marian Rasaliu, prefectul Județului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web