Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

FC Hermannstadt și-a prezentat achizițiile. Trei jucători de națională au ajuns la Sibiu

În conferința de presă de astăzi, FC Hermannstadt i-a prezentat pe cei 6 jucători transferați în această vară. Teodor Birț, președintele clubului sibian, a dezvăluit faptul că primele meciuri considerate acasă se vor juca cel mai probabil pe Stadionul „Trans-Sil” din Tg. Mureș, deoarece lucrările la Stadionul „Municipal” nu sunt în grafic. Tot cu această ocazie, președintele clubului sibian a dezvăluit obiectivul pentru prima parte a sezonului: „câștigarea câtor mai multe puncte”, iar antrenorul Alex Pelici a vorbit despre perioada de pregătire.

Cu o săptămână și jumătate înainte de debutul noii ediții de campionat, FC Hermannstadt și-a prezentat achizițiile. Directorul sportiv al clubului, Radu Neguț, a făcut fiecăruia din cei șase jucători transferați în această vară câte o scurtă caracterizare. Jumătate dintre fotbaliștii care au semnat cu FC Hermannstadt în această perioadă au prezențe în naționalele țărilor din care provin, iar un al patrulea a jucat pentru echipa națională U19 a Greciei.

„Răzvan Began e un portar care îndeplinește criteriul de jucător sub vârstă impus de FRF. A evoluat în ultimul sezon la Foresta Suceava. A venit să completeze locul liber pe care-l aveam la postul de portar. Alexandru Dandea este un jucător cunoscut în România. Vine de la fosta campioană Astra Giurgiu, cu care a câștigat campionatul și Cupa României. Sperăm să fie ce ne-am dorit și să ne ajute pentru îndeplinirea obiectivelor propuse. Jordan N’Kololo este component al naționalei de seniori a Republicii Democrate Congo. În ultimul sezon a evoluat în prima ligă din Franța, la Caen, în 10 meciuri. Este un jucător de profil ofensiv, joacă pe toate cele trei posturi în spatele atacantului, în sistemul pe care îl folosește antrenorul Alex Pelici. Juvhel Tsoumou, jucător cu dublă cetățenie, germană și congoleză, evoluează în naționala statului Congo. A jucat la multe echipe în carieră. În ultimul sezon a fost în Cipru, la echipa Ermis Aradippou, unde a făcut un sezon bun, a marcat 8 goluri și a oferit 4 assist-uri. Printre altele, are în palmares inclusiv un gol marcat împotriva Bayern-ului. Ilja Antonov joacă în echipa națională a Estoniei. Are 25 de ani și a evoluat până acum în 43 de meciuri în națională. Este un jucător în care ne punem speranțe. Are o vârstă perfectă pentru performanțe. Bruno Chalkiadakis este un jucător brazilian care are și cetățenie greacă. Vine de la PAS Giannina, din primul eșalon grec. A evoluat anul trecut în 31 de meciuri. Sperăm să fie un jucător care să-și pună amprenta pe jocul echipei noastre. Este, de asemenea, un jucător de profil ofensiv. Ca să mă exprim în termeni fotbalistici, este un număr 10 clasic” afirmat Neguț.

În schimb, FC Hermannstadt s-a despărțit de Sabin Lupu, Olivian Surugiu, Cristian Danci, Mihai Stancu, Radu Crișan, Cosmin Neagu și Radu Zaharia.

 

Acasă, la… Tg. Mureș

FC Hermannstadt nu va putea juca meciurile considerate acasă pe Stadionul „Municipal”, la primul an în Liga 1. Din cauză că lucrările la arena din Parcul Sub Arini sunt în urmă, sibienii se văd nevoiți să evolueze mai multe jocuri pe un alt stadion, cel mai probabil la Tg. Mureș, pe Stadionul „Trans-Sil”.

Teodor Birț, președintele clubului FC Hermannstadt, a explicat, în conferința de presă, cum s-a ajuns la această variantă. Oficialul „alb-roșilor” a declarat că și-ar fi dorit ca echipa să joace la Mediaș, dar a fost refuzat de oficialii Gazului Metan. „În jurul Sibiului, pe o rază de 150 de kilometri, nu găsim un stadion care să poată fi omologat. Am încercat la Cisnădie, dar acolo nu se poate, pentru că stadionul nu îndeplinește condițiile. Stadionul din Alba Iulia este într-o stare avansată de degradare, iar acolo sunt probleme cu certificatul de siguranță, se pare că nu se poate obține. La Mediaș, unde ar fi fost cel mai aproape și unde stadionul ar fi avut condițiile cele mai bune, nu suntem primiți, cei de la Gaz Metan se opun ca noi să mergem acolo. La Brașov, de la meciurile pe care le-a jucat Sepsi anul trecut, nu s-a mai întâmplat nimic. Stadionul nu are utilități, deci nu putem merge nici la Brașov. Acum suntem în discuții cu cei care au în proprietate stadionul din Tg. Mureș. Suntem la nivel de discuții, la nivel de contract. Până la urmă sperăm să ne înțelegem cu dânșii. Nu este o soluție ieftină, dar nu mai prea avem alte variante. Suntem nevoiți să jucăm câteva meciuri, nu mai mult de 4-5, la Tg. Mureș”, a declarat Birț.

 

Pelici, mulțumit de cantonamentul din Slovenia

Antrenorul principal al echipei sibiene, Alexandru Pelici, a vorbit despre perioada de pregătire din această vară, precum și de cantonamentul din Slovenia. Tehnicianul s-a declarat mulțumit de condițiile avute la Terme Zrece. Totodată, Pelici a făcut un apel la adresa suporterilor de a fi alături și pe viitor alături de echipă.

„Am început pregătirile după o vacanță foarte scurtă, astfel că jucătorii nu au avut foarte mult timp la dispoziție să piardă din pregătirea fizică acumulată de-a lungul anului, un lucru care ne-a avantajat în desfășurarea ulterioară pregătirii. Am avut condiții foarte bune de pregătire în cantonamentul din Slovenia, am întâlnit adversari puternici, lucru care a însemnat foarte mult pentru noi. În paralel, am lucrat la integrarea celor nou-veniți. Apoi, am lucrat la partea fizică și, nu în ultimul rând, la partea tehnico-tactică. Important e că suntem cu toții sănătoși, suntem în grafic. Mai avem o săptămână și jumătate până la debutul noului campionat, unul „de foc” pentru noi, pentru că suntem o echipă nou-promovată și ne dorim foarte mult să continuăm cu imaginea pe care am lăsat-o la sfârșitul campionatului trecut. Ne dorim să ne ridicăm la nivelul Ligii 1, la nivelul adversarilor pe care urmează să-i întâlnim. Este cu totul altceva și datorită acestui lucru vreau să fac un apel la suporterii noștri, să aibă încredere în noi, să aibă răbdare cu noi, pentru că se poate ca datele să nu mai fie aceleași ca cele de anul trecut, în sensul că nu vom mai defila, la fel cum am făcut-o în Liga 2”, a declarat Pelici.

 

Lucrările la ”Municipal”, întârziate

Teodor Birț a ținut să lămurească și situația în care se află în momentul de față Stadionul „Municipal”, afirmând că vina nu aparține clubului sibian. Totodată, președintele FC Hermannstadt și-a exprimat convingerea că echipa va reveni cât mai repede pe terenul din Parcul Sub Arini.

„Primăria și-a arătat disponibilitatea și dorința de a ne ajuta, atât prin Agenda Sportivă, cât și vis-a-vis de arena pe care ne desfășurăm jocurile. Practic, cei din Primărie doresc să aducă stadionul din Sibiu la standardele care s-ar impune, respectiv un stadion nou, modern, acoperit, cu o capacitate de 19.000 de locuri. Este clar pentru toată lumea că acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte. Tocmai din această cauză, pentru că am insistat foarte mult să jucăm la Sibiu, s-a încercat o etapizare a lucrărilor, care să ne permită să jucăm pe acest stadion. Din păcate, noi suntem excluși din această ecuație, a lucrărilor la stadion. Ecuația cuprinde două părți, respectiv Primăria Municipiului Sibiu și constructorul care a câștigat prima etapă a lucrărilor. Noi suntem cei care beneficiem de acest stadion, dar nu suntem nici autoritate contractantă, nici cei care avem un rol în această problemă. Din păcate, noi suntem cei care avem de suferit. Nu am dorit nicio secundă să jucăm în altă parte, din mai multe motive. În primul rând, nu vrem să plecăm de acasă, în al doilea rând, ne dorim foarte mult să-i avem pe suporteri alături de noi, iar în al treilea rând, să nu uităm aspectul financiar. Graficele de lucrări nu au fost respectate de către constructor. Motivele pentru care acesta nu a reușit să le respecte nu le cunosc. Pot spune doar că sunt în întârziere”, a adăugat Birț.

 

 

10 iulie 2018

Team manager

Marius Lungu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web