Făgărașul va avea o nouă grădiniță până la sfârșitul anului 2022

În urma unui parteneriat încheiat între Municipiul Făgăraș și Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, va fi construită o nouă grădiniță la Făgăraș. Construcția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2022. În prezent, se mai află în construcție o grădiniță, pe strada Cetății, în urma parteneriatului încheiat cu Ministerul Educației.

„Încep lucrările pentru construirea unei noi grădinițe cu program normal, pe strada Negoiu. Proiectul este realizat prin asocierea Municipiului Făgăraș cu Ambasada Statelor Unite ale Americii – Biroul de Cooperare în Domeniul Apărării. Proiectul este finanțat de EUCOM, investiția având valoarea de 1.589.852,10 lei.

Amplasamentul a fost predat deja, iar primarul Gheorghe Sucaciu a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Firma Regat Construct va trebui să le finalizeze în termen de 12 luni (exceptând perioada rece).
Suprafaţa desfăşurată a grădiniţei va fi de 603,42 mp. Aici vor învăța copii repartizaţi în 4 grupe, iar fiecare grupă va dispune de o sală de clasă. Clădirea va mai fi prevăzută cu: spațiu multifuncțional, vestiar, cabinet medical, izolator cu grup sanitar propriu, două grupuri sanitare pentru copii, un grup sanitar care va deservi și persoanele cu dizabilităţi, un depozit, un oficiu, o terasă acoperită și una neacoperită.
După finalizarea lucrărilor, Primăria Făgăraș va dota unitatea de învățământ cu tot ce este necesar pentru desfășurarea activităților educative.” – a anunțat Primăria Municipiului Făgăraș prin intermediul paginii de facebook

One thought on “Făgărașul va avea o nouă grădiniță până la sfârșitul anului 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web