InformațiiȘtirile săptămânii

Expoziție la Centrul Multicultural al Universității Transilvania Brașov

Marti, 06.06.2017, ora 18.00, la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania Brasov (in cladirea Rectoratului), va avea loc vernisajul Expozitiei de desene Studiu pentru  clape si capcane, realizate de artistul George Rosu. Aceasta expozitie este deschisa in perioada 06.06-03.07.2017 si se desfasoara in cadrul evenimentului Vibrate Festival, cu sprijinul Depoului de Arta Urbana si al Centrului Multicultural al Universitatii Transilvania.
Pe pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/441748376201078/?fref=ts , artistul ne explica conceptul acestei expozitii:
 
Mi s-a părut cel puţin nedrept, dacă nu chiar ciudat, că „to play the piano” se traduce „a cânta la pian” şi „to play a game” e „ a juca un joc”. E nedrept că nu sunt sinonime şi în limba română. Acel „to play” a fost unul dintre punctele de plecare pentru prima serie de desene dintr-un festival de muzică clasică.

Poate că pe acel „to play” l-am ales pentru că nu îmi place arta care se ia prea în serios, dar îmi place când e luată destul de în serios. Rămâne de văzut care, când şi cât.
Un alt punct de plecare a fost o situaţie tot mai des întâlnită în lumea artei: validarea lucrării de artă şi implicit a artistului în contextul special creat pentru asta. Sună pretenţios, dar de fapt e ceva banal. Mi-am luat această banalitate ca temă de lucru.
De altfel, cea de-a doua parte a expoziţiei reunește o selecţie de lucrări „deja validate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web