Turism-Utile

Expoziția ,,Orașul Stalin” se întoarce în cartierele muncitorești

Expoziția ,,Orașul Stalin” a Muzeului Județean de Istorie Brașov, declarată ieri Expoziția Anului 2017 în Brașov, la Gala Premiilor Anului 2017 în Cultura Brașov, se întoarce în fostele cartiere muncitorești, de unde a plecat la drum acum peste o jumatate de an.

Modulul expozițional ,,Orașul Stalin pe înțelesul copiilor”, parte a expoziției ,,Orașul Stalin”, va fi itinerat prin școlile partenere din cartierele Tractorul, Steagul Roșu și Triaj-CFR.

Vernisajul din cartierul Tractorul s-a desfasurat astazi de la ora 13, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 30 Brașov, cu participarea echipei de proiect și a elevilor care au fost implicați în modulul interactiv de educație nonformală, desfășurat în toamna anului trecut.

În cadrul proiectului finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), elevii au participat la ateliere informale susținute de un fotograf și un muzeograf, apoi au făcut munca de ,,investigare” a trecutului recent al orașului cu ajutorul aparatelor de fotografiat de unică folosință.

Modulul educativ ,,Orașul Stalin pe înțelesul copiilor” a stârnit curiozitatea a peste 150 de elevi din Școlile Gimnaziale nr. 1, nr. 30, nr. 31 și nr. 27,,Anatol Ghermanschi” din Brașov.

Elevii au realizat 850 de fotografii și au participat activ la realizarea expoziției ,,Orașul Stalin” cu 37 de piese cu valoare muzeală. Astfel, expoziția temporară deschisă la etajul Casei Sfatului cuprinde și munca elevilor din școlile brașovene.

Menționăm că în expoziția ,,Orașul Stalin” sunt prezentate și piese istorice provenite de la Penitenciarul Jilava-București, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, lucrări de artă din colecția Muzeului de Artă Brașov și colecții particulare.

Expoziția „Orașul Stalin” a fost deschisă publicului pe 8 noiembrie 2017, la o sută de ani și o zi de la începutul revoluției bolșevice din Rusia, și rămâne în Casa Sfatului până în octombrie 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web