Prim planȘtiri

EXCLUSIV. Șefii județului s-au plimbat pe banii brașovenilor prin toată lumea. Vezi destinațiile!

In ultimii sase ani, persoanele din conducerea Consiliului Judetean Brasov s-au plimbat prin toata lumea, bineinteles, pe banii brasovenilor. Partea proasta este ca rezultatele acestor deplasari nu prea se vad, nu s-au materializat.  Pentru ca brasovenii sa stie unde au mers banii lor in ultimii ani, Transilvania365  publica situatia deplasarilor in strainatate. Campioni la plimbari in strainatate sunt: Nicoleta Stelea, Mihai Pascu, Aristotel Cancescu, Claudia Craciun, Kovacs Attila, Claudiu Coman.

2010

Kovacs Attila-vicepresedinte al CJ, impreuna cu Pascu Mihai Lucian-director REICTS, au mers intr-o calatorie in Spania, intre 13 si 16 ianuarie 2010. Chipurile, cei doi au avut intalniri si discutii pe tema proiectelor de dezvoltare rurala implementate prin programul LEADER.  Cat s-a vazut acest proiect pus in practica la nivelul judetului, se vede cu ochiul liber. La nici o luna distanta, Kovacs Attila a mers din nou in Spania, de aceasta data cu seful sau, Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean. Delegatia a mers in Spania la invitatia firmei spaniole IDEL, fiind trecuta in acte ca vizita de lucru pentru a viziona proiecte de dezvoltare rurala implementate prin programul LEADER.

In perioada 20-21 mai 2010, la Bruxelles, Belgia, a avut loc Conferinta Internationala ”Regiunile pentru o schimbare economica-Cladind o crestere durabila”. Invitatia a fost facuta de Asociatia Localitatilor si Zonele Istorice si de Arta din Romania, al carei membru fondator este si Consiliul Judetean Brasov. Cum era si firesc, nici de aici nu au lipsit reprezentantii judetului. De aceasta data a fost randul arhitectului sef, Mihai Sarbu, sa mearga intr-o excursie europeana.

Intre 18 si 21 iunie 2010, presedintele Aristotel Cancescu a efectuat o vizita oficiala in Germania. Programul a cuprins intalnire oficiala cu reprezentantii INTELCAN, ERSTE BANK si DORNIER, schimburi de experienta si discutii, avand drept scop posibilitatea unei colaborari in vederea realizarii proiectului aeroportului Brasov.

O luna mai tarziu, vicepresedintele Kovacs Atilla  a mers in Germania la invitatia Landului Branderburg, dar a participat si la o vizita de lucru la Postdam.

Europa a fost luat tara cu tara de alesii judetului, pare ca nimic nu le-a scapat. Astfel, de pe 14 pana pe 16 iulie, presedintele Aristotel Cancescu, directorul Mihai Pascu si si administratorul public, Radu Ispas,  au poposit in Austria la invitatia firmei INTELCAN TEHNOSYSTEMS. Cei trei s-au deplasat si la Viena pentru a participa la discutiile privind finantarea proiectului Aeroportul International Brasov-Ghimbav.

Satul de Europa, pe 18 septembrie 2010, vicepresedintele Kovacs Atilla a zburat spre trei destinatii: China, Japonia si Hong Kong, intr-o misiune economica care a urmarit sa impulsioneze si sa extinda relatiile de cooperare cu reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale si implica participarea la un schimb de experienta cu parteneri japonezi si chinezi.

La mijlocul lunii noiembrie a anului 2010, presedintele Aristotel Cancescu a plecat doua zile in Belgia. Presedintele CJ a fost nominalizat la premiile anuale LEADER. Invitatia a venit din partea Aliantei Liberalilor si Democratilor din comitetul regiunilor.

Tot in luna noiembrie, presedintele Aristotel Cancescu, impreuna cu administratorul Radu Ispas, s-au prezentat la Adunarea Generala anuala ARE 2010.

Presedintele Aristotel Cancescu a bifat si a treia deplasare in luna noiembrie, de aceasta data impreuna cu directorul Claudia Craciun la Nurnberg in Germania. Invitatia ar fi venit de la Consulatul General al Romaniei la Munchen.

In data de 5 decembrie 2010, directorul Mihai Lucian Pascu, in acea vreme un apropiat al presedintelui CJ, a facut o deplasare in Danemarca la invitatia Societatii VESTFORSYNING. Potrivit informatiilor primite de la Consiliul Judetean Brasov, Mihai Pascu ar fi prezentat un raport de management in cadrul intalnirii consiliului de administratie al companiei ENERGY SAVING AGENCY, ESA SA. Se pare ca unii si-au folosit experienta administrativa prin tarile vizitate, pentru ca la Consiliul Judetean nu se prea vad rezultatele.

Anul 2010 a fost incheiat tot de un plimbaret. Seria deplasarilor in strainatate a incheiat-o Kovacs Atilla, cel care a si deschis vizitele la inceput de an. Destinatia a fost una mai exotica, avand in vedere ca in Romania in decembrie este destul de frig, vicepresedintele a decis sa faca o vizita la Dubai, in Emiratele Unite Arabe. O delegatie a Consiliului Judetean Brasov a participat la o misiune economica in Dubai si Abu Dhabi.

2011

Deplasarile din 2011 le-a inceput Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, impreuna cu aghiotantul sau Mihai Pascu. Cei doi au efectuat o vizita de 3 zile in Austria, la invitatia STRABAG. Vizita a fost tot in scopul realizarii Aeroportului Brasov.

A urmat o deplasare de o zi in luna februarie a vicepresedintelui Atilla Kovacs, in Germania. Invitatia a venit din partea Concord Blue Engineering din Dusseldorf. Au fost discutii despre gestionarea deseurilor si transformarea lor in sursa de energie.

Pe 16 martie 2011, directorul Mihai Pascu a plecat in Olanda pentru o saptamana. Cum era de asteptat, vizita s-a efectuat tot pe baza unei invitatii. De aceasta data a venit din partea companiei daneze VESTFORSYNING. S-au purtat discutii despre economisirea energiei de catre autoritatile publice. Rezultatele se pot vedea clar in judetul Brasov…

Pe 29 martie 2011, a venit randul administratorului Radu Ispas sa viziteze Turcia. Acesta a fost insotit de directorul economic Aurelia Popescu si directorul Mihai Pascu. Bineinteles, vizita a fost facuta pentru binele brasovenilor, in scopul realizarii Aeroportului Brasov. Cei trei au fost invitati de reprezentantii companiei turcesti CC&YSILKAZA GROUP.

Intre 1 si 6 mai 2011, s-a inregistrat o deplasare a „fetelor”. Directorul Claudia Craciun, impreuna cu directorul economic Aurelia Popescu, au mers in Suedia. Unitatea de Politici Publice a derulat vizite de studiu in statele membre ale Uniunii Europene.

Directorul Aurelia Popescu nu a ratat nici deplasarea efectuata in Germania in data de 30 iunie 2011. Impreuna cu presedintele Aristotel Cancescu, directorul economic a acceptat vizita la invitatia Asociatiei Romanima din Germania.

Nici Polonia nu a sarit de pe lista tarilor vizitate de conducatorii judetului. Pe 12 septembrie 2011, Emilia Iordan a fost invitata de catre reprezentantii Regiunii Lower Silesia, partener in proiectul european DRISTICT+.

Lunile octombrie si noiembrie ii apartin directorului Mihai Pascu. Pe 5 octombrie 2011 a bifat o excursie in Paris si Tours din Franta, la invitatia Asociatiei Karma si a orasului Tours. Pe 10 noiembrie, acelasi director a ajuns in Danemarca la invitatia societatii VESTFORSYNING, care l-a invitat si in Olanda. Probabil ca acest director din Consiliul Judetean este pastrat cu greu in institutie, avand in vedere cat de cautat este de straini. Strainii au vazut cat de bine functioneaza lucrurile in Consiliul Judetean, astfel ca au apelat la acesti oameni cu „experienta” . Asa ca aproape lunar a existat cate o deplasare pentru cei din conducerea judetului.

Anul 2011 a fost incheiat in glorie de catre cei doi conducatori ai judetului: Aristotel Cancescu si Kovacs Atilla. Cei doi s-au deplasat in Portugalia si Spania la invitatia companiei Urbaser SA, una dintre companiile lider in lume in domeniul deseurilor solide municipale.

2012

Sirul deplasarilor din 2012 a fost deschis de un director. Este vorba despre Mihai Pascu care, pe 26 mai, a tras o fuga pana la Bruxelles, Belgia. A fost o intalnire de lucru pentru proiectul Modelling Shared Energy Services.

Pe 26 septembrie 2012 secretara Maria Dumbraveanu a efectuat o vizita de lucru in Milano si Roma.

Directorul Stelea Nicoleta a inregistrat un record in materie de deplasari. A reusit performanta sa mearga in 4 locuri diferite in doar 3 luni.  A inceput pe 17 septembrie cu Pisa din Italia pentru proiectul european District+, a trecut Atlanticul si a ajuns la New York, in America pe data de 17 octombrie 2012, intr-o misiune economica ce a avut drept scop impulsionarea  si extinderea relatiilor de cooperare. Cat s-au extins aceste relatii, se vede cu ochiul liber. Tot in octombrie a bifat si Bruxelles din Belgia, la Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor, iar pe 19 noiembrie a ajuns la Geoteborg, in Suedia, la invitatia Regiunii Toscana.

2013

In anul 2013, Aristotel Cancescu a avut o deplasare ceva mai aproape, in Republica Moldova, chiar la inceputul anului. A fost invitat de Biroul de Promovare Comercial Economica din cadrul Ambasadei Romaniei din Republica Moldova.

Anul 2013 pare a fi tot al directorului Nicoleta Stelea care, pe 3 martie 2013, a plecat in Bruxelles, Belgia. Invitatia a venit din partea Biroului de Reprezentare a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. Apoi, la invitatia Regiunii Toscana, directorul Nicoleta Stelea a facut o vizita in data de 18 martie la Halle, Germania, adica la 2 saptamani distanta de cealalta calatorie.

In ecuatie a intrat si vicepresedintele Mihai Valentin Popa care, impreuna cu Nicoleta Stelea, au plecat in perioada 15 mai-19 mai 2013, in Franta, la summitul regiunilor aflate in criza.

Interesant este ca tot intre 15 mai si 19 mai, Nicoleta Stelea a fost prezenta si in Italia,la invitatia Regiunii Toscana. Cum a reusit directorul sa fie in doua locuri diferite in aceeasi perioada, numai conducerea CJ de atunci poate explica.

De pe 21 iunie pana pe 25 iunie 2013, vicepresedintele Mihai Popa a fost in vizita la Chisinau, la invitatia Biroului de Promovare Comercial Economica din cadrul Ambasadei Romaniei din Republica Moldova.

Directorul Cirica Cristian Emil a inceput cu o vizita de pe 6 iulie pana pe 21 iulie(un adevarat concediu) in Austria si Italia. La invitatia KT Reisen, o delegatie a CJBv a participat la o misiune economica in Croatia, Austria, Germania si Italia.

Directorul Cirica Cristian Emil, impreuna cu vicepresedintele Mihai Popa, au plecat de pe 21 septembrie pana pe 6 octombrie in Toronto si Montreal din Canada la invitatia Camerei de Comert si Industrie si Agricultura Alba. O delegatie a CJBv a participat la o misiune economica. Care au fost rezultatele, doar cei care au participat stiu, pentru ca brasovenii nu au reusit sa le afle.

In data de 19 august a urmat o deplasare a directorului Nicoleta Stelea in Suedia impreuna cu directorul Claudia Craciun la invitatia ARE. Daca ARE sau nu ARE, doar doamnele stiu…

In aceeasi luna, pe 5 august 2013, directorul economic Aurelia Popescu a mers in Paris la o conferinta internationala in domeniul financiar.

Nicoleta Stelea a ajuns si in Israel intr-o misiune economica care a avut loc in perioada 25-31 octombrie 2013.

O luna mai tarziu, mai exact in perioada 7 -11 noiembrie 2013, Nicoleta Stelea puncteaza din nou o deplasare impreuna cu Claudia Craciun. De aceasta data la Bruxelles, Belgia, la Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor .

Din nou o situatie ciudata apare la o deplasare a directorului Claudia Craciun. In perioada 5-8 noiembrie 2013 s-a aflat in Florenta Italia, insa in data de 7  figureaza si la Bruxelles.

A urmat o deplasare a vicepresedintelui Mihai Popa in Republica Moldova  la invitatia Biroului de Promovare Comercial Economica din cadrul Ambasadei Romaniei din Republica Moldova. Practic, este a doua deplasare in acelasi scop pentru Mihai Popa, si a treia pentru reprezentantii Consiliului Judetean Brasov.

Pe 17 noiembrie 2013, Nicoleta Stelea a plecat intr-o misiune economica in SUA.

In data de 16 noiembrie 2013, presedintele Aristotel Cancescu a efectuat o vizita in Viena, Austria. Scopul a fost realizarea aeroportului Ghimbav-Brasov.

Intre 28 noiembrie si 5 decembrie 2013, vicepresedintele Mihai Popa s-a deplasat in Cuba, unde a participat la Targul Feira International de la Havana 2013.

2014

Cirica Cristian Emil a inceput anul cu o deplasare in India si Nepal, ca na, lipseau din lista tarilor vazute. O delegatie a CJBv a participat la mai multe programe profesionale…

Directoarele Nicoleta Stelea si Claudia Craciun au bifat o deplasare si in Turcia, la Edirne, in data de 25 martie. O delegatie a CJBv a participat la doua evenimente. De precizat ca, prin aceste delegatii, ajungeau in alte tari si apersoane care nu erau neaparat in conducerea Consiliului Judetean Brasov. Pe viitor vom prezenta si deplasarile acestor persoane.

Tot cele doua partenere de deplasari au ajuns pe 26 mai si in Polonia, la Adunarea Generala ARE.

Pe 24 mai 2014, vicepresedintele Mihai Pascu a mers in Cehia si Polonia, la Adunarea Generala ARE, acolo unde au mers si colegele din Consiliul Judetean, Nicoleta Stelea si Claudia Craciun.

Nici nu a ajuns bine la Brasov ca vicepresedintele Mihai Pascu a plecat in data de 3 iunie pentru doua saptamani in China si Hong Kong, la invitatia venita de la Ministerul Economiei. A participat o delegatie a CJBv.

In iulie 2014, Cirica Cristian Emil a mers la Chisinau la invitatia Biroului de Promovare Comercial Economica din cadrul Ambasadei Romaniei din Republica Moldova. A fost insotit de directorul de la drumuri Nicolae Blaga.

In data de 17 august 2014, presedintele Aristotel Cancescu impreuna cu directoarele Nicoleta Stelea si Claudia Craciun, au efectuat o vizita in Serbia la Academia de Vara ARE 2014.

Pe 14 septembrie 2014, Aristotel Cancescu a mers in Maroc la invitatia grupului parlamentar de prietenie romano-marocan. Impreuna cu presedintele CJ a fost si o delegatie a institutiei.

Pe 7 noiembrie 2014, Nicoleta Stelea a ajuns la Bruxelles, la invitatia…ARE.

2015

Anul 2015 este deschis tot de Nicoleta Stelea, care pare a conduce topul plimbaretilor din Consiliul Judetean Brasov. Pe 3 martie a mers in Danemarca la reuniunea de primavara a comisiilor 2 si 3 ale ARE.

Pe 19 martie 2015 a intrat in hora deplasarilor Claudiu Coman, devenit intre timp vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov. Acesta s-a deplasat in Suedia la un simpozion pe tema energiei.

O luna mai tarziu, pe 7 aprilie, acelasi Claudiu Coman a plecat in Nurnberg, Germania, la invitatia Asociatiei Schausteller.

Pe 28 mai 2015, vicepresedintele Mihai Vestea, impreuna cu arhitectul sef Adrian Ibanescu au poposit la Istanbul, in Turcia, la invitatia Terminal Construction LTD, tema fiind aeroportul Brasov.

Claudia Craciun si Nicoleta Stelea nu au ratat nici deplasarea din data de 9 iunie in Suedia, la Adunarea Regiunilor Europene.

Pe 17 iulie, vicepresedintele Claudiu Coman a fost invitat de Asociatia Civil Ungaria sa participe la un schimb de experienta in Ungaria.

In data de 4 iulie 2015, vicepresedintele Claudiu Coman si directorul Mihai Pascu au ajuns la Balti, in Republica Moldova de vina fiind acelasi Birou de Promovare Comercial Economica din cadrul Ambasadei Romaniei din Republica Moldova.

Pe 1 noiembrie 2015, vicepresedintele Claudiu Coman a mai punctat o deplasare la Balti, la invitatia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Constructiilor.

Anul a fost incheiat de vicepresedintele Claudiu Coman si arhitectul Adrian Ibanescu printr-o deplasare in Germania.

Dupa ce DNA a intrat din plin in Consiliul Judetean Brasov, deplasarile sefilor din institutie s-au redus drastic, semn ca s-a facut risipa mare in anii trecuti pe acest segment. Astfel, in 2016 a existat o SINGURA DEPLASARE in strainatate, cea a directorului Mihai Pascu care a mers la Chisinau si Balti, la un forum economic.

Cati japonezi, cati arabi sau canadieni au investit in Brasov in urma acestor deplasari ar trebui sa spuna reprezentantii Consiliului Judetean Brasov, pentru a clarifica daca s-a materializat ceva sau au fost punctate doar vizite. Daca ar fi vorba despre o tara bogata sau despre un judet unde totul merge perfect, nu ar fi o problema, dar cu un judet cu atatea lipsuri ca Brasov chiar conteaza fiecare banut cheltuit.

 

Intrebarea este cand mai aveau acesti domni timp si de munca daca erau aproape in fiecare luna plecati in cate o delegatie? Concluzia este clara: s-au cheltui bani aiurea fara sa existe vreun beneficiu pentru judetul Brasov. Avand in vedere ca institutia functioneaza pe „avarie”, este greu de crezut ca aceste personaje au transformat deplasarile lor in realizari pentru judet. Este interesant de vazut si cati din cei care au fost plecati prin strainatate vorbesc limbi straine…Poate ca este timpul ca institutiile abilitate sa verifice si aceste deplasari. Surse din cadrul Consiliului Judetean sustin ca unii dintre cei care s-au perindat pe glob pe banii brasovenilor si-au mai falsificat invitatiile. Poate ca cineva ar trebui sa arunce o privire si pe aceasta risipa camuflata sub forma de deplasari. De asemenea, multi dintre plimbareti s-ar fi autoinvitat pe la diverse evenimente internationale. Ramane de vazut ce vor constata autoritatile abilitatate sa faca lumina.

In urmatoarele zile publicatia Transilvania365 va publica si sumele alocate deplasarilor in strainatate. De precizat ca pe langa sefii judetului, in deplasarile din strainatate au fost si alti alesi judeteni sau locali care sunt trecuti la ”delegatie”… Vom prezenta pe viitor excursiile acestora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comentarii la „EXCLUSIV. Șefii județului s-au plimbat pe banii brașovenilor prin toată lumea. Vezi destinațiile!

  • Oferta excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: afacere.profi.deacasa@gmail.com

    Răspunde
  • Nimeni nu stie cum sunt alese aceste lepre .care sunt borfasii care ii aleg.pe ce criterii.jeguri ordinare

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web