Economic

Excelența în educație și sport va fi premiată și anul acesta

Consiliul Județean Brașov continuă tradiția de a premia la sfârșit de an excelența în educație și sport.

În scopul stimulării performanței școlare, elevii brașoveni cu rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare internaționale pe obiecte de învățământ, alături de profesorii care i-au pregătit vor primi recompense în bani. Lista premianților va fi stabilită de executivul CJ împreună cu membrii comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, cultură şi culte, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

„Am transmis o solicitare la Inspectoratul Școlar și așteptăm sprijinul conducerii instituției pentru a avea situația exactă a elevilor din învățământul gimnazial și liceal din județul Brașov care au obținut premii pe plan internațional, astfel încât să-i recompensăm pentru strădania lor. Vom dispune de un fond de premiere suficient pentru toți cei care au avut rezultate deosebite, certificate prin premiile, locurile, diplomele obținute, dar și pentru profesorii lor”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

La rândul lor, sportivii din județul Brașov care au obținut performanțe în cadrul competițiilor naționale și internaționale împreună cu antrenorii lor vor fi recompensați cu premii în bani. În cazul acestora, premierea se va face pentru sporturi olimpice, la categoriile individual și pe echipe. Grupele de vârstă pentru care vor fi acordate premii sunt copii, juniori, tineret și seniori.

Regulamentul de acordare a premiilor pentru sportivi este realizat de aparatul de specialitate al CJ Brașov împreună cu comisia pentru sport și tineret, urmând să fie supus aprobării deliberativului județean în ședința din luna curentă.

Toate cluburile sportive din județ care au avut rezultate deosebite pe plan național și internațional sunt invitate să transmită la Consiliul Județean Brașov propunerile pentru premieri, acestea urmând să fie evaluate și ierarhizate.

Propunerile pot fi făcute și on-line, la adresa: sport@judbrasov.ro

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0268/410777 int. 142.

 

Propunerea de grilă pentru premierea sportivilor, pe modelul anului precedent:

 

  Grupa de vârstă (lei):
Copii

(până la 14 ani)

Juniori

(14-18 ani)

Tineret

(18-21 ani)

Seniori

(peste 21 ani)

Sportiv 1.500 2.000 2.500 3.000
Antrenor principal 1.500 2.000 2.500 3.000

 

Cuantumul premiilor prevăzute reprezintă valoarea brută și se impozitează conform legislației în vigoare la data acordării.

După aprobarea regulamentului de premiere, vor fi puse la dispoziția cluburilor/sportivilor formularele de înscriere, precum și regulamentul în forma finală.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web