Parlamentar de Brașov

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Nu discriminați românii din Austria!

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa trage un semnal de alarmă în privința românilor aflați in Austria, care se confruntă cu o situație fără precedent. Guvernul austriac de dreapta promovează un act normativ potrivit căruia va diminua drastic alocațiile pentru copiii familiilor de alte naționalități care lucrează în Austria. În această situație sunt aproximativ 15.000 de familii de români, pentru care aceasta măsură discriminatorie se va aplica.

”În acest sens am făcut apel către președintele Parlamentului European, Antonio Tajani precum și către președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, să intervină în acest caz în care cetățenii români sunt discriminați. Am arătat că, potrivit proiectului de lege, familiile din estul Europei vor primi alocații mai mici, iar cele din vestul Europei alocații mai mari, ceea ce reprezintă o mare nedreptate. Cu atât mai mult cu cât, rezidenții români din Austria plătesc aceleași taxe ca cetățenii austrieci.

De asemenea, am adresat o scrisoare cancelarului Austriei, Sebastian Kurz prin care am solicitat să retragă acest proiect de lege, dar și președinților consiliilor Federal si National din Austria. Fac astfel apel la parlamentarii austrieci să respingă o lege discriminatorie care contravine principiilor Uniunii Europene. Susțin cu toată puterea demersul inițiat de comunitatea românilor din Austria care solicită împiedicarea acestei discriminări”, a declarat Răzvan Popa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web