Parlamentar de Brașov

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Monica Macovei este omul care a politizat Justiția românească prin lege și nu are legitimitatea să dea lecții

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa răspunde acuzațiilor aduse de Monica Macovei în legătură cu acțiunile de reformă a Justiției, din această perioadă. Răzvan Popa subliniază faptul că Monica Macovei a propus în 2005 un pachet de legi care au politizat Justiția așa cum aceasta nu a fost vreodată și a făcut acest lucru ignorând dezbaterea parlamentară.

 

”Monica Macovei este omul care, în 2005, a refuzat orice dezbatere parlamentară și a impus un pachet de legi privind Justiția prin care acest domeniu a fost politizat mai mult ca oricând. Deciziile sale de atunci sunt principala cauză pentru care astăzi se ridică diverse întrebări legate de Justiție. Din păcate, trecutul de procuror comunist al fostului ministru al Justiției a influențat major viziunea sa despre ce înseamnă reforma acestui domeniu.

Acum, vorbim de o dezbatere parlamentară de luni de zile pe modificarea legilor care guvernează Justiția – exact ce a refuzat Monica Macovei ca ministru al Justiției.

Acesta nu ar mai trebui să vorbească niciodată despre Justiție, despre procurori, despre judecători, despre Curtea Constituțională, după tot ceea ce a făcut.

Este regretabil că europarlamentarul Monica Macovei continuă să facă acest lucru și, mai mult, continuă să facă rău României, prin dezinformarea constantă a instituțiilor europene cu privire la evoluțiile din țara noastră. România nu a avut niciodată după 1989 un politician care, în mod programatic, să acționeze atât de mult în plan extern împotriva intereselor propriei țări” susține Răzvan Popa.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web