Parlamentar de Brașov

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa cere sancționarea discriminărilor la care sunt supuși românii din Austria

Eurodeputatul Răzvan Popa atrage atenția asupra unei noi forme pe care o îmbracă discriminarea. Semnalul de alarmă vine la câteva zile după ce Guvernul Austriei a anunțat, prin vocea noului Cancelar, intenția de a lega nivelul alocației pentru copiii celor care muncesc pe teritoriul austriac, de nivelul de trai al țărilor în care copiii locuiesc în mod efectiv.

”În mod clar, vorbim despre o măsură discriminatorie , care nu ține cont de faptul că părinții acestor copii muncesc pentru dezvoltarea economiei austriece. Din păcate, intenția Guvernului austriac pare să confirme temerile că noua orientare politică a Vienei ar putea cauza situații de acest tip”, arată parlamentarul european.

Potrivit lui Răzvan Popa, este cu atât mai important ca Uniunea Europeană să sancționeze din start orice derapaj al noului guvern austriac și să puncteze clar că acesta trebuie să respecte valorile europene.

 

”Solicit vigilență totală din partea Comisiei Europene, inclusiv asupra procesului de dezbatere a legislației anunțate de guvernul austriac. De asemenea noi, la nivelul Parlamentului European, trebuie să avem în vedere modul în care inițiativele Guvernului de la Viena pot fi contrare legislației UE.

Uniunea Europeană nu este doar o comunitate economică, ci și una de valori, pe care fiecare stat membru este obligat să le respecte. Este, așadar, cu atât mai mult inacceptabil ca un stat membru să atenteze la drepturile unei categorii atât de vulnerabile, așa cum sunt copiii”, susține Răzvan Popa.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web