East European Culinary Cup, 26-27 mai 2018, Centrul de Evenimente Lux Divina Brașov!
Cel mai mare eveniment culinar din România, competiție internațională certificată de către World Association of Chefs Societies! Centrul de evenimente Lux Divina din Brașov va găzdui a doua ediție a concursului East European Culinary Cup în perioada 26-27 mai 2018, manifestare deschisă publicului spectator zilnic între orele 10,00 și 20,00. Anul acesta vor participa invitați din peste 18 țări: concurenți, membri ai juriului, profesioniști din sectorul gastro-hotel, profesori, instructori și elevi. Competiția profesională se va desfășura pe 2 clase mari: seniorii se vor lupta pentru Trofeul Carpaților, iar juniorii pentru Cupa Dracula.
Separat de concurs va avea loc Conferința Internațională Gastrosophia, în cadrul căreia se vor dezbate 8 subiecte de interes profesional global: 1. Diferența și similitudini între bucătăriile lumii, 2. Waste Management sau cât de importantă este folosirea cu chibzuință a materiei prime, 3. Întoarcerea gustului în defavoarea esteticului, 4. Importanța produsului local în discuția legată de autenticitatea unei bucătării, 5. Bucătăria și patiseria sub aceiași identitate, de la starter la desert, 6. Cum a devenit bucătăria tradițională gourmet, 7. Curentul Vegan, Raw Vegan și fără alergeni: Cum să ne adaptăm, 8. Dreprul de a mânca corect, dar de a respecta mediul înconjurător. Utilitatea conferinței Gastrosophia este de a clarifica diverse aspecte care au creat confuzii în rândul proiectelor de management lansate în cadrul unităților din industria ospitalieră. Asociația Culturală Euro Est Alternativ și Euro-Toques România vor organiza mai multe sesiuni de Live Cooking Show cu Maeștri români și internaționali, iar unul dintre momentele importante va fi testarea cuptorului grill pe cărbuni, Mibrasa!