InformațiiNational

E rândul societăţii să se implice

Tinerii social democraţi braşoveni vor să ajute la strângerea sumei de 40.000 de euro. Banii sunt necesari unui tânăr de 17 ani care a suferit opt intervenţii chirurgicale până acum, iar a noua,  hotărâtoare, va fi programată imediat ce vor fi bani în cont.

Andrei Cătălin Totoiu a fost diagnosticat cu pseudartoză congenitală la tibia stângă – maladia Recklinghausen, la numai două luni, iar de la 1 an şi 4 luni au început operaţiile.

 

“Este un calvar continuu pe care l-a avut de îndurat acest tânăr, de la durerile pre- şi post-operatorii, până la umilinţele la care a fost supus de către colegii săi din cauză că nu se putea juca cu ei, că şchiopăta, că purta ghete ortopedice. Sigur, există o nevinovăţie a copiilor, poate o curiozitate, dar poate că părinţii lor ar fi putut să le explice mai bine ce înseamnă să accepţi şi să ajuţi. Acum este rândul societăţii să se implice”, explică Horia Stancu, preşedintele Tineretului Social-Democrat Braşov.

 

În urmă cu câteva luni Andrei a început să facă febră, iar piciorul i s-a umflat. A fost transportat de urgenţă la Bucureşti, iar doctorii au hotărât că nu se mai poate face nimic pentru picior, care trebuie amputat. Cauzele infecţiei au fost stabilite ca fiind folosirea unor material neomologat la ultima operaţie, într-o intervenţie experimentală.

A fost însă şi un medic de la o clinică din Viena, care în urma unui consult, a stabilit că piciorul poate fi salvat. Acesta lucrează la un spital privat unde nu se pot deconta cheltuielile prin formularul 112 de la Casa de Asigurări de Sănătate. Preţul pentru prima intervenţie chirurgicală este de circa 40.000 euro. Pentru că părinţii nu au posibilităţi, cunoscuţii au hotărât să-I sprijine. Vor organiza joi, 13 iulie, de la ora 18, la Centrul Cultural Reduta un spectacol caritabil cu licitaţie. Vor participa solişti de muzică uşoară sau popular, precum şi oameni de show.

 

“E suficient chiar şi să contribuiţi cu un bilet de 50 de lei, dacă nu vreţi să participaţi la licitaţia cu obiecte. Puteţi cumpăra mai multe tichete de intrare dacă sunaţi la 0751397110. Important e să fiţi alături de acest tânăr, să ştergeţi nedreptăţile care i s-au făcut. Solidaritatea este importantă într-un astfel de caz. Îi îndemn pe braşoveni, mai ales pe cei tineri, să se implice. Noi, la TSD Braşov, ne-am mobilizat şi vrem să contribuim la liniştea acestui tânăr”, declară Stancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web