Politic-Administrativ

Dosarele primarului Scripcaru finalizate în ritm de melc. De ce în alte cazuri de corupție magistrații se mișcă repede?

Primarul George Scripcaru pare a fi un om destul de norocos, dar, probabil, si cu influenta, inclusiv in sfera magistratilor. Cel putin alta explicatie nu exista avand in vedere ca, de cativa ani buni, are cateva dosare penale, dar procesele se deruleaza in ritm de melc. Ori magistratii au o afinitate pentru primar, ori acesta din urma o lalaie pana va iesi basma curata din aceasta poveste cu un oras blocat si cu multe semne de intrebare privind afacerile cu iz de ilegalitate care se tot deruleaza de ani buni in Brasov. Daca in alte dosare totul s-a derulat pe repede-inainte, iar deciziile finale au fost luate imediat, nu acelasi lucru se poate spune si despre primarul Brasovului. Cand il iei cu catuse si il mai tii si o noapte la racoare pe unul de talia primarului, ca procuror, inseamna ca ai ceva dovezi clare. Daca la final individul scapa basma curata, atunci acel procuror ar trebui sa plece acasa pentru ca nu are ca cauta in aceasta zona juridica.

Faptul ca se tot vorbeste pe la colturi, prin ziare si televiziuni despre afaceri pe numele unor interpusi, este o alta poveste la care bravii procurorii brasoveni ori se fac ca ploua, ori inchid ochii din alte motive. Cand sunt oameni care ies cu declaratii si explica cu subiect si predicat despre afacerile pe care le deruleaza primarul prin altii si nu faci nimic, clar ca este o problema. Numai daca ar fi luate la scuturat toate firmele de casa ale Primariei Brasov, incepand cu cele care se ocupa de iluminat pana la cele care vopsesc banci, pot fi aflate lucruri foarte interesante. Ca aceste contracte merg doar intr-o directie, este un alt argument care nu trebuia neglijat in ultimii ani. Apoi, se tot vorbeste despre spaga in zona constructiilor. Cert este ca in Brasov fiecare construieste dupa cum are chef, cel putin asa reiese din cladirile ridicate peste tot, de la zona verde la zona istorica. Nu se mai tine cont de arhitectura zonei, de regimul inaltimii, de nimic. Asa au aparut blocuri cu multe nivele intre case. S-a tot construit astfel ca Brasovul s-a transformat dintr-un oras verde intr-unul al betoanelor. Cine a verificat acest segment? De ce institutiilor statului nu verifica deloc aceasta zona unde, pe la colturi, se discuta de spagi de zeci de mii de Euro? Oare trebuie sa faca ziaristii si munca magistratilor, sa le dea mura in gura? Este cunoscut faptul ca din presa pleaca foarte multe anchete ale procurorilor cu privire la actele de coruptie. Poate ar fi timpul sa mai munceasca si ei pentru ca salariile sunt destul de mari.

Ramane de vazut ce se va intampla la Brasov cu dosarele primarului George Scripcaru. Nu este vorba doar de unul, aici este problema. Interesant este cum in orasele mari din tara dosarele de coruptie s-au miscat destul de repede, dar la Brasov totul merge in ritm de melc. Exista vreun interes? Oare are vreo legatura si mult promisul spatiu pentru construirea unei noi cladiri pentru justitia brasoveana?

Ah, inca ceva pentru magistratii de la Curtea de Apel Brasov. Poate incercati sa va abtineti la a veni la munca cu catei, purcei, pisici, nu de alta, dar este o institutie publica totusi, nu gradina zoo…Nu de alta, dat tot vorbeste lumea despre unii magistrati care vin cu cainele la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web