BrasovInformații

Dosar penal in cazul tragediei din Muntii Retezat

Au fost luate primele masuri in cazul tragediei din muntii Retezat, in care doi minori si-au pierdut viata.  Astazi a fost inregistrat dosarul penal legat de moartea celor doi copii, Parchetul General preluand cazul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg.

„În cursul zilei de astăzi, 25 aprilie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, s-a înregistrat dosarul penal având ca având ca obiect moartea a doi copii în urma avalanșei din Munții Retezat. Cauza a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg, având în vedere complexitatea actelor de urmărire penală.

Cercetările în cauză se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat următoarea situație de fapt:

În data de 22 aprilie 2017, în jurul orei 07.30, un grup de persoane a plecat de la o cabană situată în Munții Retezat, cu intenția de a se deplasa pe Vârful Peleaga. Ca urmare a avalanșei ce s-a produs pe raza comunei Sălașu de Sus, două dintre persoane, ambele minore, au decedat” se arata in comunicatul de presa de la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web