ActualitatePrim plan

Donați pentru elevii Liceului de Muzică din Brașov!

 

Fundația Comunitară Brașov organizează joi, 4 mai 2017, de la ora 18.00, la Hof Cafe, cea de-a cincea ediție a Cercului de Donatori, un eveniment cu circuit restrâns, ce oferă persoanelor care doresc să determine o schimbare socială, oportunitatea de a se implica împreună pentru un impact vizibil și vizează crearea unei comunități conectate, cu oameni ce vor să susțină financiar proiecte sustenabile în care cred.
Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri prin care un grup de oameni identifică și selectează trei proiecte din comunitate care vor fi susținute financiar într-un eveniment public.

Pentru ediția din 4 mai, a fost selectat și primul proiect depus de Asociația de Părinți „PRO MUSICA – Tudor Ciortea” Brașov care își propune achiziționarea de instrumente muzicale cu coarde necesare studiului elevilor de la Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov. „Liceul funcționează într-o clădire retrocedată, de aceea condițiile din sălile de clasă nu sunt proprii procesului de învățare iar elevii nu au instrumentele muzicale necesare pe care să studieze – unele sunt deteriorate, iar altele lipsesc cu desăvârșire. Din păcate, cu ceea ce există în prezent, nu se poate forma o orchestră completă”, declară Cecilia Toma, coordonatorul proiectului, părinte al unui elev la Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov. Ambasadorul acestui proiect este Cristina Radu, cea care susține nemijlocit cauza acestuia, prim-solistă a Operei Brașov, doctor în muzică și profesor universitar: „Cred că prin educație putem da aripi tinerilor și transformă societatea în bine, dar și realitatea noastră imediată cotidiană. Muzica, arta, cultura au forța de a pune în mișcare idealurile și viziunile cele mai îndrăznețe umane. De aceea susțin cu toată încrederea acest proiect de achiziție de instrumente, pentru ca tinerii muzicieni care studiază în prezent la Liceul de Muzică brașovean să aibă parte de condiții optime, decente în educația lor, indiferent de cariera pe care o vor alege ulterior în viață”.

Astfel, cei 125 de elevi ai catedrei instrumente cu coarde, de la clasa I până la clasa a XII-a, vor folosi instrumentele achiziționate cu prilejul acestui proiect pentru a desfășura, împreună cu profesorii lor, orele de studiu. Instrumentele cu coarde se estimează că au o durată de viață îndelungată, de aceea ele vor putea fi folosite de mai multe generații de elevi. Cu bugetul cerut, asociația va achiziționa 4 viori ½, 4 viori ¼, 4 viori ¾ și un violoncel 4/4 (mărimea instrumentelor este dată de statura interpretului), a căror valoare totală se situează la 7.738 lei.

Asociația de Părinți „PRO MUSICA – Tudor Ciortea” a fost înființată în 2011. Scopul acesteia: – sprijinirea realizării obiectivelor educaționale; – dezvoltarea, modernizarea, întreținerea bazei materiale a școlii; – sprijinirea școlii în realizarea și îmbunătățirea continuă a procesului de instruire și educare a elevilor; – reprezentarea și promovarea atât în fața autorităților, cât și în fața altor persoane juridice de drept public sau privat a intereselor asociației; – cultivarea unei atitudini pozitive în rândul publicului larg în legătură cu promovarea tinerilor interpreți de muzică clasică; – implementarea de programe menite să promoveze valorile muzicale și interpretative, precum și în alte domenii culturale și artistice.

Nevoile elevilor și profesorilor de la Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov în ceea ce privește instrumentele muzicale nu se opresc doar la instrumentele cu coarde la care se referă acest proiect. La catedra instrumente cu clape este nevoie de o pianină acustică, de două piane digitale, de banchete, căști și stative, achiziție care se ridică la suma de 48.000 lei. La catedra de instrumente de suflat lipsesc două clarinete, un flaut, un piccolo, o trompetă, un corn francez, în valoare de 22.580 de lei. Nici instrumentele de percuție nu sunt complete, fiind nevoie de două triangluri, două tipuri de chimes diatonice, un mini xilofon, claves, tamburine și agogo, valoarea acestora ajungând la 3.653 lei.

Donația se poate face pe loc, cash sau prin card, sau după eveniment doritorii pot face un transfer bancar, sau pot dona online pe site-ul Fundației Comunitare Brașov: http://fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza/

Donaţiile se pot face în contul bancar: RO21 BACX 0000 0011 4371 2001, Banca Unicredit Bank, cu mențiunea „Donaţie la Cercul de Donatori – nume proiect – organizaţie”, Fundația Comunitară Brașov, CUI 34786990.

Deoarece capacitatea maximă a sălii în care se va desfășura Cercul de Donatori este de 70 de locuri, participarea la eveniment se face pe baza invitaţiei sau cu o înscriere prealabilă la adresa alina@fundatiacomunitarabrasov.ro Pentru detalii, o puteți contacta pe Alina Moldovan, la tel 0732.162.726 – coordonator Cercul de Donatori.

Pozele  instrumentelor pe care sunt nevoiți să studieze elevii Liceului de Muzică brașovean vorbesc de la sine…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web