Turism-Utile

Doar 25% din locurile de cazare ocupate la Brasov in perioada ianuarie-noiembrie 2017. Turistii nu stau mai mult de 2 zile

Nici turismul nu mai este ce a fost la Brasov.  Judetul ocupa locul al treilea pe tara dupa numarul de turisti, dupa municipiul Bucuresti si judetul Constanta.  Peste 1 milion de turisti (1137714 persoane) au sosit in Brasov in primele 11 luni ale anului 2017.  Totusi, acestia nu petrec, in medie, mai mult de doua zile in orasul de la poalele Tampei.  Mai mult decat atat, indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică in judetul Brasov a fost de doar 25.6%, conform datelor transmise de catre Directia Judeteana de Statistica Brasov.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în perioada ianuarie – noiembrie 2017, în creştere cu 13,7 %, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2016.  Principalele ţări de provenienţă ale turiştilor străini au fost Israel, Germania, Polonia, Spania, Italia, Regatul Unit, S.U.A, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria.  Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în perioada ianuarie – noiembrie 2017, comparativ cu perioada similară din anul 2016, în creştere cu 15,4%.

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în judeţul Braşov, în perioada ianuarie – noiembrie 2017 a fost de 25,6% iar faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016 a crescut cu 2,4 puncte procentuale. La hoteluri apartament s-a înregistrat cel mai ridicat indice de utilizare de 36,7%. Durata medie a sejurului a fost în perioada ianuarie – noiembrie 2017 de 2,0 zile.

În Regiunea Centru, judeţul Braşov ocupă locul I atât la sosiri cât şi la înnoptări cu 43,6%, respectiv 42,2% din totalul sosirilor, respectiv al înnoptărilor regiunii. La nivel naţional, judeţul Braşov ocupa locul al III-lea, după Municipiul Bucureşti şi Constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web