Actualitate

Discuții cu reprezentanții BERD pentru construirea noului spital din Brașov

Vineri, 15.12.2017, după semnarea contractul de finanţare pentru modernizarea transportului în comun, reprezentanţii BERD au avut o discuţie cu factorii decizionali de la nivel local şi central cu privire la posibilitatea implicării lor în susţinerea acestui proiect major pentru braşoveni.

La discuţii, alături de primar, au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, deputatul Roxana Mânzatu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, consilieri locali şi, nu în ultimul rând, reprezentanţii Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, d-nul Dan Grigorescu şi d-nul Dorin Şaramet.

În prima parte a discuţiilor, reprezentanţii autorităţilor locale şi centrale au prezentat stadiul în care se află acest proiect.

Primarul a făcut o prezentare a demersurilor întreprinse până în acest moment, atât la nivel local, cât şi la nivel central, precum şi faptul că Braşovul are o foarte mare nevoie de o astfel de facilitate, astfel că Muncipalitatea susţine construirea acestui spital şi se va implica, inclusiv financiar, în realizarea lui.

Ministrul Marius Dunca şi deputatul Roxana Mânzatu au completat această prezentare, atât în ceea ce priveşte susţinerea acestei investiţii la nivel guvernamental, cât şi stadiul în care se află proiectul de lege de trecere a 11,45 de ha la municipiul Braşov, care să completeze cele 7 ha aflate în proprietatea Municipalităţii, teren necesar edificării acestui spital.

De asemenea, şi preşedintele CJ, Adrian Veştea,  şi-a arătat susţinerea pentru acest proiect şi totala deschidere pentru a îl sprijini.

Reprezentanţii BERD au prezentat programul lor de asistenţă tehnică pentru construirea de spitale, program care este susţinut, în cea mai mare parte, din fonduri proprii şi şi-a manifestat interesul de a se implica în sprijinirea aceste investiţii.

În final, la propunerea primarului, s-a stabilit un grup de lucru format din reprezentanţii Municipalităţii, parlamentarii de Braşov, reprezentanţii la nivel Guvernamental ai Braşovului, cei ai Consiliului Judeţean şi ai Asociaţiei Noul Spital al Braşovului, care să continue discuţiile cu BERD-ul pentru obţinerea acestei asistenţe tehnice.

 

 

 

Sorin Toarcea

Purtător de cuvânt al Primăriei Braşov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web