Politic-Administrativ

Dezbatere la Primăria Brașov pe tema termoficării (VIDEO)

Joia viitoare, în data de 23.03.2016, începând cu ora 10.00, în Sala de consiliu a Primăriei Municipiului Brașov, va avea loc o dezbatere importanta pentru braşoveni.

Scopul este obținerea unor puncte de vedere asupra proiectului de lege pentru completarea Legii 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică. Dezbaterea publică va avea loc cu participarea președintelui Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, deputatul Iulian Iancu și o parte a membrilor acesteia. De asemenea, la dezbatere au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, ai Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, ai Prefecturii Braşov, Primăriei Municipiului Ploiești, Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, primari de municipii și orașe din județul Brașov, reprezentanți ai Asociaților de proprietari (FAP), Tetkron Brașov, Bepco Brașov, SC Veolia Energie Prahova SRL și ai operatorilor economici din zona Brașov, Asociaţia Cogen din Bucureşti precum și reprezentanți ai firmelor specializate în domeniul energiei termice din Brașov și Prahova.

„Eu  am solicitat în mod expres să se țină această ședință la Brașov, pentru că orașul s-a aflat de ani de zile într-o situație de impas pe această problemă. Trebuie să vedem exemple de bune practici din alte părţi, să aflăm cum putem să aplicăm diverse soluţii aici, Braşovul trebuie să se înscrie pe o traiectorie firească. Până la urmă contează transportul agentului termic şi clienţii, dar şi managementul. Un exemplu poate fi chiar şi Făgărașul, care a înlocuit ţevile din timp, pierderile au fost limitate, iar preţurile au putut fi competitive. Cogenerarea trebuie luată în calcul. Funcţionarea centralei poate fi asigurată de gaz, dar și de biomasă.  În acelaşi timp trebuie să vedem care ar fi amendamentele la legea în cauză”, a declarat Mihai Mohaci, deputat PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web