Brasov

Dezastru la spitalele din Brașov. Pacienții cu evoluție mai bună sunt trimiși acasă pentru a face loc celor aflați în stare gravă

Dacă Prefectura și DSP nu spun nimic, medicii din spitalele brașovene prezintă dezastrul din unitățile medicale. Potrivit medicului Tatiana Meliceanu, citată de News.ro, la spitale sunt probleme mari din cauza COVID-19.  „Externez pacienţi care sunt cu evoluţie mai bună sau trimit la spitale care primesc pacienţi cu evoluţie mai bună, care pot sta pe concentratoare, nu pe oxigen de perete şi care nu au nevoie de atât de mult oxigen – Sânpetru şi CFR, sunt cele două spitale care mai au ceva locuri libere – ca să pot primi din UPU alţi pacienţi mai grav. (…) Deci forţăm nişte externări pentru pacienţii care oricum trebuiau să fie externaţi pe luni, din câte am înţeles, să putem primi şi alţi pacienţi mai grav pentru că nu sunt locuri pe nicăieri, situaţia este foarte gravă. Nu sunt spitale care să intre în COVID, nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID şi noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii. , a declarat medicul.

De asemenea, medicul susține că toate cele 74 de paturi sunt ocupate și că unde a fost spațiu, s-au mai adăugat câteva paturi în plus, doar pentru a face față situației. Sunt situații în care pacienții sunt consultați și în ambulanțe din cauza lipsei locurilor.

Garda e asigurată de un singur medic. „Avem un sigur medic de gardă pe tot spitalul şi pe camera de gardă. Deci eu văd şi pacienţii de jos, din ambulanţă, şi văd şi urgenţele din spital şi sunt destule, să ştiţi”, a precizat medicul. Aceasta a povestit cum, sâmbătă, un pacient imobilizat a fost consultat în ambulanţă: „Nu avem locuri fizic să îi vedem altfel”.

Situaţia este dificilă şi pentru cazurile foarte grave, nu doar la Urgențe. „Noi avem terapie intensivă doar cu numele. Nu avem medic de terapie intensivă. Avem un contract şi vine un medic de terapie care face doar la solicitarea noastră, pentru pacienţii mai gravi, dar nu avem saloane de terapie intensivă, noi avem nişte saloane la parter unde sunt ţinuţi pacienţii mai grav, unde avem debit mai mare de oxigen şi putem monta CPAP (n.r. Continuous Positiv Airway Pressure – presiune pozitivă continuă în căile aeriene) la recomandarea medicului cu care avem contract, care nu e permanent prezent aici”, a adăugat Tatiana Meliceanu, citată de News.ro.

 

One thought on “Dezastru la spitalele din Brașov. Pacienții cu evoluție mai bună sunt trimiși acasă pentru a face loc celor aflați în stare gravă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web