Parlamentar de Brașov

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a recurs la acuzații, jigniri și admonestări la adresa deputatului PNL, Gabriel Andronache

Grupul deputaților Partidului Național Liberal denunță public comportamentul și atitudinea deplorabilă a deputatului PSD, Eugen Nicolicea, care se folosește de poziția de președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaților pentru a admonesta parlamentarii Opoziției.

În cadrul ședinței Comisiei juridice de joi, 12 octombrie a..c., Eugen Nicolicea a recurs la acuzații, jigniri și admonestări la adresa deputatului PNL, Gabriel Andronache, intolerabile pentru conduita pe care ar trebui să o aibă un parlamentar.

Atragem atenția asupra faptului că asemenea reacții agresive sunt de neacceptat și solicităm ca ele să fie condamnate public de reprezentanții tuturor partidelor parlamentare.

De asemenea, solicităm grupului parlamentar PSD retragerea sprijinului politic și înlocuirea deputatului Eugen Nicolicea din funcția de președinte al Comisiei juridice.

Argumentele raționale, bazate pe prevederile legale în vigoare, nu pot fi infirmate prin acuzații de tipul „ce aberații puteați să susțineți”, „faceți mișto”, „batjocură”, „văd că nu înțelegeți”. ”Vă somez să vă încadrați în parlamentarism. Batjocură și chestii de soiul acesta, pusă de cineva care habar nu are nimic, nu se mai acceptă”, sunt câteva dintre exemplele ale modului în care Eugen Nicolicea și-a permis să i se adreseze deputatului braşovean Gabriel Andronache.

În fapt, PNL a formulat propuneri de analiză cu celeritate a cazului Rovanei Plumb, având în vedere precedentele unor situații similare exemplificate în concret.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a atras atenția asupra punctului de vedere elaborat de Departamentul Legislativ, care evidențiază faptul că procedura aplicabilă în cazul Rovanei Plumb este cu totul alta decât cea invocată președintele Comisiei juridice.

De altfel, și în precedenta ședință a Comisiei juridice, din 4 octombrie a.c., reprezentanții PNL au pledat pentru o procedură desfășurată cu celeritate, avându-se în vedere faptul că dosarul în cazul Rovanei Plumb a fost transmis Comisiei în 27 septembrie.

La acel moment, deputatul PNL Gabriel Andronache a subliniat faptul că termenul propus de Eugen Nicolicea pentru finalizarea raportului asupra cererii de urmărire penală este excesiv, întrucât dosarul se afla deja de o săptămână la dispoziția membrilor comisiei pentru a fi studiat.

Totodată, precizăm că astfel atitudini ale deputatului Eugen Nicolicea au devenit recurente în activitatea Comisiei juridice, deputatul PSD jignind și admonestând reprezentanții Opoziției ori de câte ori aceștia nu sunt de acord cu punctele sale de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web