NationalPrim plan

De marți, miei la vânzare în piețe

Începând din 11 aprilie, brașovenii vor putea găsi miei în pieţele publice din municipiu. Duminică vor începe amenajările spaţiilor pentru vânzare, care trebuie definitivate până luni. Tot până luni, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare, împreună cu Serviciul Public Administrare Piețe din cadrul Primăriei Brașov, se vor asigura că punctele de vânzare respectă condiţiile legale de igienă.

Sunt deja 140 de locuri închiriate pentru vânzarea de miei, 50 în zona Astra, 50 în Piaţa Dacia, 30 la Star, 10 locuri în Tractorul şi un loc în Piaţa Bartolomeu. Comercianții provin din municipiul Brașov, Bran, zona Făgăraşului, dar și din județul Covasna (inclusiv cei din Întorsura Buzăului).

SPAP va pune la dispoziţia comercianţilor tarabe, tocătoare, butuci şi suporturi cu cârlige. Totodată, comercianţii pot închiria halate, cântare şi bonete. SPAP poate asigura comercianţilor şi spaţii de cazare în pieţele Astra şi Tractorul.

Taxa pentru fiecare loc pentru vânzare va fi de 50 de lei pe zi.

“De marţi braşovenii vor putea cumpăra miei din pieţele publice. Anul acesta avem peste 140 de locuri de vânzare a mieilor şi sperăm ca numărul mare de comercianţi să ofere o calitate bună a produselor, un preţ bun şi fiecare cumpărător să îşi poată găsi exact produsul dorit. Îi asigurăm pe toţi braşovenii că în toate cele cinci pieţe în care se vor comercializa miei vor fi respectate toate normele de igienă pentru vânzarea acestui tip de produse”, a declarat Miklos Gantz.

Reamintim că din 4 aprilie, în Piața Sfatului s-a deschis Târgul de Paște, cu specific agroalimentar.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web