De la USR pentru USR. Administrația Coliban a oferit pe tavă unui coleg de partid un contract de 18.000 de lei prin încredințare directă

Îl mai țineți minte pe senatorul USR care le promitea alegătorilor în campania electorală că va ”DESCHIDE PRIMĂRIA BRAȘOVENILOR” și că va pune accent pe transparență, pe competență și pe comunicare? Ei bine, a DESCHIS ușile Primăriei Brașov, de fapt ușa la casieria instituției, dar pentru un coleg de partid, consilier județean. Totul s-a întâmplat în data de 26 noiembrie 2021, când, la doar 2 minute de la depunerea ofertei pe SEAP, firma consilierului județean Silviu Ivan Nunvailer (SC NVLR Studio SRL) a primit de la Primăria Brașov un contract de 18.000 de lei prin încredințare directă, exact metoda pe care USR Brașov o critica în opoziție. Culmea, firma este înființată anul acesta, adică nu are nimic în spate ca să motiveze DISPERAREA Primăriei Brașov de a-i oferi acest contract. Cu siguranță că în țară sunt sute de firme, poate chiar mii care pot face acest lucru. Însă, poate se vor interesa de acest contract și procurorii brașovenii, că tot au somat în ultima perioadă în ce privește anchetarea COMBINAȚIILOR din administrația locală și județeană.

Ce trebuie să facă firma?

Potrivit anunțului de atribuire, firma consilierului județean de la USR trebuia să se ocupe de paginile de instagram și facebook ale primăriei, chipurile de demarat campanii de informare și conștientizare a brașovenilor, de parcă aceștia nu află toate informațiile deja de pe pagina primăriei și din presa locală, dar, ca să fie aruncați niște bani spre colegii de partid, liderii administrației locale au găsit un automat de păpat bani publici.

Precizăm că pentru administrația condusă de Allen Coliban, atribuirea prin încredințare directă este o adevărată practică. La fel s-a întâmplat și cu strategia pe sport, când, întâmplător sau nu, contractul a fost atribuit unei firme a cărei angajat/asociat era prezent în live-urile primarului Coliban din precampania electorală.

Primăria Brașov nu stă bine nici la capitolul transparență sau comunicare. Viceprimarul USR a încercat să scoată din sală doi jurnaliști care participau la o ședință PUBLICĂ a Consiliului Local, motiv pentru care a intervenit și Avocatul Poporului. Instituția le-a atras atenția că nu pot interzice accesul jurnaliștilor, mai ales că este vorba despre o ședință publică. Tot Avocatul Poporului le-a atras atenția useriștilor din Primăria Brașov că au o problemă cu dezbaterile și consultările publice, cu alte cuvinte, transparența lipsește la Brașov.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web