Parlamentar de Brașov

DCNEWS: Remus Borza a readus „Cerbul de Aur” la Brașov – video

Cu o istorie zbuciumată, marcată de mai multe perioade de pauză, Festivalul „Cerbul de Aur” revine în Piaţa Sfatului din Brașov. Momentul este special, fiind vorba și de un an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului. O contribuție importantă a avut-o și Remus Borza, deputat independent.

„Cerbul de Aur” a debutat în 1968 la actualul Teatru Sică Alexandrescu din Braşov şi a avut 17 ediţii, devenind cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov. Iată că, după o absență de nouă ani, „Cerbul de Aur” va avea loc la Braşov, în perioada 29 august – 2 septembrie 2018.

Deputatul independent Remus Borza și-a dorit ca „Cerbul de Aur” să revină la Brașov, dorința sa transformându-se într-un obiectiv îndeplinit. „Nu am intrat în politică la 23 de ani, ci la 45, după ce mi-am făcut un rost. Și așa ar trebui să se intre în politică. În campania electorală din 2016 m-am angajat să fac trei lucruri: să aducem Cerbul de Aur înapoi la Brașov, să avem aeroportul de la Ghimbav, la care se lucrează de zor, și să se construiască autostrada Comarnic – Brașov, care a devenit o prioritate a Guvernului. În anul Centenarului, într-o ediție jubiliară, Festivalul „Cerbul de Aur” revine la Brașov, după o absență de nouă ani. Este un festival identitar Brașovului, după cum e Festivalul Internațional de Teatru al Sibiului sau UNTOLD al Clujului”, a declarat Remus Borza.

„În februarie 2017, eram la masă cu viceprimarul Brașovului, Mihai Costel, căruia i-am spus că ar fi cazul să reluăm „Cerbul de Aur”. A fost de acord, moment în care am sunat-o pe Irina Radu, președinte director general al Televiziunii Române, o bună prietenă și un profesionist. Irina a răspuns afirmativ propunerii noastre și la două săptămâni a venit la Brașov, unde, împreună cu primarul George Scripcaru, s-au convenit parametrii parteneriatului dintre televiziunea publică și Primăria Brașov. Ulterior, parteneriatul s-a extins prin cooptarea Consiliului Județean și a Ministerului Culturii. În 2017 nu s-a putut face pentru că festivalul nu fusese prins nici în bugetul Primăriei, nici al televiziunii. Atunci am convenit să reluăm festivalul în 2018, după 50 de ani de la prima ediție și în anul Centenarului Marii Uniri.

Sunt persoane ale căror merite trebuie recunoscute. Din păcate, după cum se întâmplă și în politică, contează cine taie panglica, nu cine a pus cărămida. Cerbul de Aur, ediția jubiliară, se face și datorită doamnei Irina Radu, a viceprimarului Mihai Costel și a subsemnatului”, a spus deputatul.

Detalii si VIDEO pe https://www.dcnews.ro/remus-borza-a-readus-cerbul-de-aur-la-bra-ov-video_610382.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web