Parlamentar de Brașov

Cum vrea majoritatea parlamentară să blocheze referendumul dorit de Președintele României

Ieri, 22.03.2017, a avut loc o dezbatere publică organizată de PSD cu scopul prezentării unei propuneri legislative de modificare a legii referendumului;
2. Prin propunerea legislativă PSD dorește limitarea dreptului constituțional al Președintelui României de a organiza referendum privind probleme de interes național;
3. Despre acestă inițiativă președintele PSD, dl. Liviu Dragnea, a afirmat că nu a avut cunoștință deși pentru organizarea unei dezbateri la sediul Camerei Deputaților se solicită acordul conducerii acestei structuri parlamentare ( reamintesc că dl. Dragnea este președintele Camerei Deputaților).
4. Din cele arătate mai sus este evident că dl. Dragnea a știut și a aprobat acest demers pentru că interesul PSD este acela de a bloca organizarea referendumului privind integritatea în funcția publică, susținut de Președintele României.
5. Analiza conținutului propunerii de modificare a Legii nr. 3/2000 ne arată că se adaugă la Constituție, situație incceptabilă din perspectiva tehnicii legislative. Prin introducerea condiției ca un referendum să nu poată fi organizat dacă problema este de competența Parlamentului (adică poate forma obiectul unei inițiative legislative) președintele se va afla în imposibilitatea de a-și mai exercita dreptul de a convoca referendum, ceea ce este contrar dispozițiilor art.90 din Constituția României.
6. PSD arată încă o dată că acțiunile sale au o țintă predilectă, autoritatea judecătorească
7. PNL va utiliza toate mijloacele parlamentare pentru a împiedica adoptarea propunerii de modificare a legiii referendumului. Considerăm că legea referendumului, în forma actuală, îndeplinește toate exigențele constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția.
Gabriel Andronache
Deputat PNL de Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web