InformațiiInfracțional

Cum sa va feriti de falsii angajați ai societăților ELECTRICA, ENGIE, COMPANIA APA BRAȘOV

În vederea prevenirii unor evenimente nedorite în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Poliţia Braşov recomandă populației să aibă mai multă prudență în ceea ce privește permiterea accesului în locuință a unor persoane necunoscute sub diferite pretexte.

Trebuie avut în vedere că unii infractori acţionează prin distragerea atenţiei sau atribuirea unor calităţi false pentru a-i păcăli pe oameni sau pentru a intra în casele lor de unde fură bani sau bunuri de valoare. Acest tip de infractor este politicos, convingător, insistent şi pretinde a fi un reprezentant al unor autorităţi publice, companii de utilităţi, etc și poate fi bărbat, femeie sau chiar copil.

Alţi infractori oferă produse promoţionale sau solicită donaţii pentru acte de caritate. De fapt, aceşti indivizi folosesc orice poveste pentru a intra în casa victimelor. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei.

Ce poveşti/metode folosesc infractorii pentru a-şi păcăli victimele:

  1. Bat la uşa victimelor şi oferă produse de curăţenie gratuite sau la preţuri promoţionale.
  2. Oferă servicii de deratizare, primesc accesul în locuinţă şi solicită plata pentru aşa-zise servicii pe care le-au prestat.
  3. Infractorii motivează că nu sunt din localitate (pretind că sunt cetăţeni străini şi vorbesc stricat limba română), spun că au o urgenţă medicală şi nu au bani româneşti asupra lor. Solicită victimelor să le schimbe sume în valută. Iau banii şi lasă garanţie o geantă în care afirmă că au valută sau bunuri de valoare, spunând că se vor întoarce.
  4. Persoane care bat la uşile oamenilor, cerşesc sau solicită un pahar cu apă. Din această categorie fac parte în general femeile şi copiii.
  5. În cazul în care persoanele care se prezintă la ușa dvs pretind că sunt angajați ai societăților ELECTRICA, ENGIE, COMPANIA APA BRAȘOV, există câteva informații care trebuie verificate înainte să le permiteți accesul în locuință:
  • Să poarte uniforme cu însemne specifice.
  • Să aibă asupra lor legitimații înseriate, cu fotografia angajatului și vizate pentru anul în curs.
  • Pentru lucrări de reparații sau mentenanță, se deplasează cu autospeciale inscripționate cu denumirea societății respective.
  • Nu returnează bani pentru facturi mai mari decât consumul real (nu fac regularizări pe loc).

 

ATENȚIE!! Angajații RCS-RDS vin doar la solicitarea clienților

Puteți verifica veridicitatea datelor înscrise pe legitimații la următoarele numere de telefon:

ELECTRICA BRAȘOV: 0800801929, 0268929, 0268402050               

ENGIE (GAZ): 021928 sau 0374676100

COMPANIA APA: 0268926

                                     

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web