Actualitate

Cum a împărțit guvernul banii doar într-o direcție. Vezi câteva din ”prioritățile” guvernamentale

Guvernul a alocat 380 de milioane de lei pentru proiectele primăriilor din țară, dar nu pentru toate, ci doar pentru cele USR, PNL sau UDMR, adică tot pe bază de culoare politică. Din cele 60 de primării, doar 2 sunt de la PSD, restul fiind de la USR, PNL sau UDMR. Deși parlamentarii brașoveni care fac parte din coaliția aflată la putere susțin că s-a analizat și s-au alocat bani pe proiecte concrete, în realitate, mulți bani se duc pe prostii, nicidecum pe priorități.

De exemplu, 2 milioane de lei s-au dat la o primărie condusă de USR pentru „Câmpulung – capitala scrisului românesc”. O altă primărie din Neamț va primi un milion de lei pentru construirea unei piste de bicicliști. La fel și în județul Brașov, s-au dus bani la Primăria Victoria pentru amenajarea unui…parc.

O altă comună primește 900.000 de lei pentru înființarea unei platforme ecologice pentru gunoiul de grajd, iar la Sibiu, 7 milioane de lei vor merge spre documentația tehnică pentru un Centru de Spectacole și Conferințe.

Ciudat este că banii au mers tot la orașele bogate și dezvoltate, în loc să meargă spre cele cu nevoi și probleme. Timișoara și Brașov, două orașe conduse de primari USR, au primit cei mai mulți bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web