Politic-Administrativ

COSTELUȘ CU PĂRUL CREȚ El se jură că nu fură, Dar umblă cu RAT-ul în gură?

Viceprimarul Brașovului, fără nume de familie, în general un no name, tipic reprezentant al PMP și susținător înfocat al penalei femei fatale Elena Udrea scrie, sau doar semnează,  articole pe care le răspândește în spațiul public prin care caută să-și mascheze incompetența de care dă dovadă în funcția pe care o ocupă întâmplător, prin salturi dintr-o barcă politică în alta, ca un veritabil aviator politic.

După aproape un an de exercitare a funcției pe care o dezonorează zi de zi și ceas de ceas el tot nu a înțeles cum funcționează consiliul local și care sunt drepturile și obligațiile consilierilor locali.

Din acest motiv el cataloghează interpelările și întrebările consilierilor locali, votați de cetățenii Brașovului, drept ”gherilă de serviciu”.

Aceste mijloace legale și democratice de dialog din cadrul ședințelor consiliului local au darul de a-i lămuri pe consilieri și pe cetățenii care urmăresc dezbaterile.

Având în vedere că, prin mila și grația primarului, a ajuns vătaful societăților comerciale și regiilor autonome aflate sub autoritatea Consiliului local Brașov, i-am pus următoarele întrebări:

  1. Cum și de ce a ajuns candidatul propriului partid la demnitatea de parlamentar șeful RAT Brașov?
  2. Ce măsuri va lua pentru a proteja stațiile RAT de atentate teroriste, înfăptuite cu mașini de mare tonaj, cum s-a întâmplat, nu odată, în vestul Europei și în Israel?
  3. Care sunt modalitățile concrete prin care dorește să extindă raza de acțiune a RAT la localitățile din vecinătatea Brașovului, în condițiile în care efortul financiar să nu fie doar al brașovenilor?
  4. Dacă dorește să achiziționeze autobuze noi din Belarus, întărindu-i acestui stat, nemembru Nato, industria militară întrucât fabricile de autobuze, autocamioane sau tractoare se transformă ușor în fabrici de tancuri, transportoare blindate și camioane militare?

Colegul meu Macedonschi a solicitat accesul la două contracte încheiate de primar în numele municipiului Brașov întrucât acestea sunt contracte publice iar cetățenii Brașovului au dreptul să știe cum sunt cheltuiți banii publici care provin de la brașoveni și nu de la marțieni.

Viceprimarul nu a reușit să răspundă la nici una dintre întrebări întrucât în programul său, prezentat cu ocazia alegerilor locale din 2016, nu era trecută și dorința sa de-a politiza tot ce se poate în administrația locală.

Noroc cu primarul Brașovului care a răspuns la întrebările numărul 3 și 4 ale subsemnatului precum și la cele ale colegului Macedonschi.

În schimb, Costeluș cu părul creț atacă activitatea omului de afaceri Macedonschi care nu a avut și nu are legătură cu banii publici și se desfășoară în spații private, în loc să-și vadă de cârciumioara de pe strada Republicii.

Mai nou îl preocupă și istoria, pe care  o cunoaște tot după ureche, la fel ca administrația publică, o primă probă aducând-o în plenul ședinței de consiliu când a cuvântat despre pașoptiștii revoluționari maghiari din anul 1848, spre hazul copiilor de clasa a IV-a și spre mirarea vizibilă a primarului care îi poate da și lecții de istorie pentru că a avut de la cine învăța și a și făcut acest lucru la momentul potrivit.

Dacă promite că va fi ascultător, îl învăț și pe Costeluș istorie, începând cu ceea ce înseamnă un sit dacic și unde se află acesta în Răcădău și cine l-a distrus.

În acest sens, lecții i-ar putea da și  istoricul Marius Oprea care, elev fiind la liceul ”Unirea”, în anii 1980-1981, a protestat față de distrugerea sitului dacic, urmare a construirii cartierului Răcădău, fără a se face descărcarea arheologică a zonei, conform metodei hei-rupiste comuniste care-i este dragă și viceprimarului și căruia îi aduc aminte că regimul comunist și poliția politică a acestuia au dispărut în decembrie 1989.

În ceea ce privește limba română, îl invit oricând la un concurs public de cunoaștere a acesteia, mai precis, la o dictare publică întrucât acest individ semnează mai mult decât scrie și citește.

Închei, parafrazând-o pe mama lui Ștefan cel Mare și Sfânt :

”Dacă mintea-ți slabă funcția ți-o apasă, altuia mai vrednic locul tău îl lasă!”.

 

Arnold UNGAR,

Consilier în Consiliul local Brașov,

Membru în Forumul Democrat al Germanilor din România.

 

P.S. Ședințele Consiliului local  Brașov pot fi urmărite pe  https://www.youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web