Brasov

Controale la firmele care exploatează agregate minerale pe râurile din Brașov (VIDEO)

Marți, 4 iulie 2018, la Prefectura Brașov s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), pentru stabilirea măsurilor ce se impun în vederea reducerii efectelor inundațiilor din perioada 28 iunie – 2 iulie 2018 pe raza județului Brașov.

Astfel, s-a aprobat demararea imediată a lucrărilor de remediere/refacere, în regim de urgență, de către Administrația Bazinală de Apă Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Brașov la toate obiectivele aflate în administrarea sa, cu respectarea prevederilor legale din aria de competență, de pe raza localităților UAT Municipiul Săcele, UAT Comuna Augustin, UAT Vulcan, UAT Comăna, UAT Tărlungeni, etc.

De asemenea, s-a aprobat menținerea activității de evaluare a efectelor și actualizarea măsurilor până când fenomenele hidrometeorologice vor permite accesul și identificarea tuturor obiectivelor afectate de către Administrația Bazinală de Apă Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Brașov și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov.

„Va fi emis ordinul de prefect pentru constituirea Comisiei de Evaluare a Pagubelor în Teren, în baza rapoartelor operative referitoare la efectele fenomenelor hidrometeorologice din perioada menționată, transmise de către unitățile administrativ-teritoriale Instituției Prefectului judeţul Brașov, ISU Brașov și SGA. Vrem să avem o imagine foarte clară asupra infrastructurii din județul Brașov, indiferent că este vorba de cale ferată, drumuri naționale sau județene. De asemenea, va fi emis un ordin de prefect în care voi cere SGA, Gărzii de Mediu și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), să verifice tot ceea ce înseamnă exploatări de agregate minerale pe teritoriul județului Brașov, indiferent că sunt pe afluenți ai unor râuri importante sau că se află în bazinele Oltului, Tărlungului și alte zone. Vor fi verificate toate autorizațiile și avizele societăților care exploatează agregatele minerale. În cazul celor care sunt identificate că funcționează ilegal vom lua cele mai drastice măsuri în regim de urgență”, a declarat prefectul Rasaliu Marian-Iulian.   

Totodată, s-a aprobat întocmirea de către Consiliul Județean Brașov împreună cu Instituția Prefectului Brașov a documentației necesare și redactarea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru finanțarea lucrărilor de refacere a obiectivului „Pod peste râul Olt între localitățile Comăna și Crihalma, județul Brașov”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web