Brasov

Controale ale Serviciului Inspecție Control și Disciplina în Construcții in Tractorul, Bartolomeu, Astra, dar și în centrul orașului

470 de agenți comerciali din Brașov au fost verificați de la începutul anului de către inspectorii Serviciului Inspecție Control și Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale Brașov. 75 dintre administratori au fost sancționați din cauză că nu dețineau contract cu operatorii de salubritate pentru ridicarea deșeurilor și au fost obligați, în conformitate cu normativele în vigoare, să intre în legalitate. Controlalele au fost făcute în cartierele Tractorul, Bartolomeu, Astra, dar și în centrul orașului. În urma reverificărilor, cei sancționați s-au conformat.

Polițiștii locali de la acest serviciu au în monitorizare, pe raza municipiului, 78 de șantiere deschise. Doi dintre dezvoltatorii imobiliari au fost amendați recent pentru depozitatea neconformă a deșeurilor provenite din construcții, potrivit HCL 149/2017, cuantumul sancțiunilor contravenționale fiind de 2.000 de lei. În urma inspecțiilor din teren, agenții serviciului au identificat trei persoane, care și-au aruncat reziduurile la întâmplare, motiv pentru care au fost sancționate, suma amenzilor fiind de 2000 de lei.

În urmă cu două săptămâni, Poliția Locală Brașov a lansat campania intitulată „Păstrează-ți orașul curat!”, un mesaj pentru toți locuitorii comunității, dar mai ales pentru aceia care au uitat, poate, câteva  dintre principiile de bază pentru o bună conviețuire socială. “Nu arunca oriunde gunoiul menajer!”, “Nu abandona molozul la container!” sau “Aruncă gunoiul DOAR la platforma la care ești arondat!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care le transmit polițiștii locali prin cartierele brașovene. De asemenea, agenții de la Locală îi îndeamna pe locuitorii orașului, și prin intermediul unor afișe pe care le împart în teren, să anunțe la dispeceratul instituției  situațiile în care surprind persoane care aruncă deșeurile, de orice tip, în alte locuri decât cele autorizate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web