Actualitate

Constantin Raul Pruteanu, medalie de aur la „lungime” în Campionatul Național de cadeți

În perioada 6-7 martie, la București s-a desfășurat etapa finală a Campionatului Național U18 de atletism (cadeți), competiție organizată de Federația Română de Atletism, la care au participat 424 de sportivi, 174 la feminin și 250 la masculin, de la 103 cluburi.

Brașovul are un nou campion național la finalul concursurilor, Constantin Raul Pruteanu (legitimat la LPS Brașov) adjudecându-și medalia de aur la „lungime”, cu o săritură de 6,90 metri.

Tot de la LPS Brașov, două sportive au reușit recorduri personale, Emma Zach la proba de „400 metri”, cu 59,43 secunde (locul 6), iar Bianca Nicu la „60 metri plat”, cu 8,20 secunde (locul 10).

„În ceea ce îl privește pe Constantin Raul Pruteanu, baremul pentru Campionatele Europene de cadeți, de la vară, este de 7,05 metri, obiectivul nostru principal fiind calificarea lui la această competiție. El este și vicecampion la juniori mari în sală, în acest an, cu o săritură de 6,86 metri. De asemenea, sperăm ca Emma Zach să alerge 200 de metri în 24,65 secunde, atât cât este baremul pentru Europenele de cadeți. De altfel, în vara trecută a alergat distanța în 25,33 secunde”, a declarat prof. Georgeta Nazarie, antrenoarea celor trei sportivi.

În etapa finală a Campionatului Național U18 de atletism (cadeți), Constantin Raul Pruteanu a participat și la proba de „60 metri”, Bianca Nicu în cea de „400 metri”, iar Brașovul a mai fost reprezentat și de sportivii Teodora Cojocaru (LPS Brașov – 60m, 400m), Claudia Scorția (CSM Brașov – 60m), Georgea Andrei Gabriel (CSM Brașov – 60m) și Furnică Alessia Timeea (LPS Brașov – lungime).

                                      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web