Brasov

Consilierii locali bagă pumnul în gură brașovenilor (VIDEO)

Ieri, la sedinta Consiliului Local Brasov au participat mai multi membri ai USR care au solicitat sa ia cuvantul în cadrul plenului. Acestia au vrut sa spuna ca vor incepe sa stranga semnaturi prin care ”penalii” sa nu mai aiba dreptul sa ocupe functii publice. Reprezentantii USR purtau si tricouri inscriptionate cu mesajul ”Fara penali in functii publice”. Si consilierul local Cristian Macedonschi a imbracat un astfel de tricou.  Numai ca, exceptand consilierii FDGR si independentul Serban Sovaiala, toti ceilalti au votat impotriva.

De ce au votat impotriva si nu au lasat un brasovean sa vorbeasca un minut, doar ei pot explica. Singurul care avea interes direct sa nu voteze era Adrian Oprica. Acesta este singurul consilier local condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

 

În legătură cu proiectul inițiat de USR pe plan național „FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE“, Cristian Macedonschi transmite brașovenilor ca „FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIÂ este partener cu USR de la lansarea proiectului și eu, în calitate de Consilier Local al FDGR la Brașov, dar și ca cetățean al Brașovului care a protestat în strada împotriva corupției și a abuzurilor, susțin în totalitate aceasta mișcare și cer public ca doamna Durbacă Adina, fost Viceprimar la Brașov, trimisă în judecată de către DNA alături de mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei Brașov în februarie 2016, să dea dovadă de corectitudine și bun simț politic și să-și dea demisia de onoare din funcția de Consilier Local și astfel să dea un exemplu precum l-a dat președintele partidului din care face parte, domnul Ludovig Orban.”

Din cauza politicienilor urmăriți penali și care se cramponează, să rămână pe anumite funcții publice, își pierd românii încrederea totală în clasa politică și acest lucru se observa în absenteismul masiv la alegeri, consideră Cristian Macedonschi.

„O alta forma de protest a românilor față de clasa politică este și masiva migrație deoarece majoritatea românilor nemulțumiți de cum este condusă țara, preferă să o părăsească și să-și facă un trai mai bun în pribegie.

Mi-as dori ca acest apel sa ajungă la urechea tuturor politicienilor si in viitor sa nu mai avem astfel de cazuri” a mai declarat consilierul local.

În ceea ce o privește pe doamna Adina Durbacă, avocată de meserie, va putea cu siguranță să revină pe scena politică dacă va fi achitată, dar până atunci trebuie să-și rezolve toate problemele de factură penală, concluzionează Cristian Macedonschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web