Turism-Utile

Competitii sportive de top la Rasnov: scrima si lupte libere

Federația Română de Scrimă,impreuna cu Primaria Orasului Rasnov au organizat, în perioada 12-15 octombrie, ediția 2017 a Campionatului Național de sabie pentru speranțe. Concursul a avut loc la sala de sport a Școlii Generale Nr. 3 din Râșnov, la feminin și masculin, individual și pe echipe.

Joi, 12 octombrie, de la ora 09:00 a avut loc proba masculină la individual. La start s-au prezentat 62 de sabreri, iar în acest an medalia de aur a fost câștigată de către Mihăiță Cruțu. Legitimat la CSS Slobozia, Mihăiță a dispus în finală, după un duel electrizant, de Elton Dincă, de la CS Riposta București, scor 15-14. Pe locul trei s-au clasat doi sportivi de la CS Dinamo București: Rareș Dicu și Marco Șovar.

Competiția masculină  a continuat vineri, 13 octombrie, de la ora 09:00, cu duelul pe echipe. Aici pe primul loc s-au clasat cei de la CS Dinamo 1, pe doi au urcat băieții de la CS Dinamo 2, iar pe trei CSM Unirea Slobozia.

Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 9:00 a avut loc proba feminină la individual. La start s-au prezentat 62 de sabrere, iar în acest an titlul de campioană națională a fost câștigat de către Ilinca Pantiș. Legitimată la CS Riposta și vicecampioană națională în această probă în 2016, Ilinca a dispus în finală de colega sa de club, Mihaela Chițu, scor 15-12. Pe locul trei s-au clasat Emma Iacob (ACS Duel) și Denisa Șerban (CSA Steaua).

Duminică, 15 octombrie, de la ora 09:00 s-a dat startul în proba feminină pe echipe. S-au prezentat 13 formații iar sistemul de concurs a fost: tablou incomplet de 16, de eliminări directe, cu meciuri de clasament până la locul 13. Primul loc a fost câștigat de CS Riposta București. Locul doi a fost ocupat de ACS Duel București, iar pe trei s-au clasat fetele de la CS Dinamo București 1.

În perioada 13-15 Octombrie 2017, Râșnovul a găzduit Cupa Cetate Râșnov la lupte libere, prima ediție. Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a Școlii Generale Pether Thal, și a fost organizat de C.S.O. Cetate Râșnov si Primaria Orasului Rasnov.

La competiție au participat 7 echipe din toată țara ( C.S.O. Cetate Râșnov, C.S.S. Dinamo Brașov, C.S.S. Sf. Gheorghe, C.S. Carpați Nehoiu, C.S.S. Onești, C.S. Rapid București, C.S.S. Reghin ), în total 86 de sportivi.

C.S.O. Cetate Râșnov a aobținut trei clasări pe primul loc ( la diferite categorii de Kg ), două clasări pe locul doi, un loc trei și două locuri patru.

Clasament individual al echipei C.S.O. Cetate Râșnov:

  • categoria 24 kg : Căpuşan Vlad – locul I și Tilă Darius -locul II
  • categoria 28 kg : Stegeran Paul – locul III
  • categoria 32 kg : Fierbințianu Mario – locul IV
  • categotia 35 kg : Cziniori Raul – locul I și Petric Cristi locul IV
  • categoria 38 kg : Cziniori Ionut – locul II
  • categotia 42 kg : Țiplea Iulia – Locul I

La competiția pe echipe, C.S.O. Cetate Râșnov a ocupat locul doi.

Clasament pe echipe:

  • S.S. Dinamo Brașov
  • S.O. Cetate Râșnov
  • S.S. Oneşti la egalitate de puncte cu C.S. Carpați Nehoiu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web