Știri

Comercianti din domeniul alimentatiei publice si al produselor din tutun, sanctionati cu 91.500 lei

 În perioada 13 – 19 noiembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat verificări la agenți economici care desfășoară activități de comerț în domeniul alimentației publice, respectiv în cel al produselor accizabile din tutun, de pe raza județului Brașov.

Cu aceasta ocazie au fost efectuate verificări pe linia respectării prevederilor Legii 12/1990 Rep. privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, OUG nr. 28/1999 Rep. privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, O.G. nr. 21/1992 Rep. privind protecția consumatorilor si Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu privire la existenta documentelor legale de proveniența pentru mărfurile comercializate si evidențierea veniturilor.

Au fost controlați un număr de 42 agenți comerciali și au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare totala de 91.500lei.

De asemenea, a fost confiscată valoric suma de aproximativ 450 lei, bani proveniți din vânzarea de produse si care nu au fost evidențiați pe aparatele de marcat electronice fiscale.

Au mai fost indisponibilizate 3.100 țigarete și alte bunuri a căror valoare totală se ridică la suma de 2.850 lei.

Verificările continuă și în zilele următoare în cazul unora dintre agenții economici cărora li s-a solicitat prezentarea unor documente financiar-contabile și administrative, pentru dispunerea măsurilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web