ActualitatePrim plan

”Comedie”pe banii brașovenilor! Actorii de la TSA Brașov dați afară au fost repuși pe posturi și li s-au plătit salariile plus despăgubiri

Brasovenii obligati sa plateasca pentru managementul prost al administratiei locale.

In urma cu mai bine de un an, brasovenii au asistat la o piesa de teatru ieftina, actorii principali fiind sefii administratiei locale care se ocupa de ”cultura”…probabil de cartofi, ca, la cat se pricep, cred ca nici acolo nu ar fi buni. Mai precis, nemultumiti de interventia politicului in in zona culturii sau a persoanelor care habar nu au de domeniu, mai multi actori si angajati ai Teatrului Sica Alexandrescu din Brasov au organizat mai multe proteste, atat la institutie cat si la Primaria Brasov. Este vorba despre Mariana Hudisteanu-contabila sefa si actorii Ada Gales, Maria Garbovan,Marius Cardos,Claudiu Goga, ultimul fiind regizor si fost director al teatrului Sica Alexandrescu.

Cum ”gasca” din primarie este greu de urnit, mai ales ca sunt apropiati ai primarului George Scripcaru, totul s-a intors impotriva protestatarilor. Astfel, rand pe rand, 5 dintre acestia au fost concediati. Insa, potrivit instantelor judecatoresti, concedierea s-a facut ilegal. Astfel, dupa ce cei cinci fosti angajati ai teatrului au actionat in instanta institutia de cultura, 4 dintre ei au devenit cu acte in regula din nou angajati ai teatrului.  De asemenea, pe fond a castigat si Ada Gales, insa mai asteapta recursul. Cu alte cuvinte, s-a dovedit ca angajatii au fost dati afara pe nedrept.

Cine plateste daunele si salariile din urma?

In urma proceselor cu Teatrul Sica Alexandrescu, 4 angajati au fost repusi pe functii, iar unul dintre acestia  a primit si daune morale in valoare de 15.000 lei. De asemenea, instanta obliga Teatrul ”Sica Alexandrescu”, adica, mai precis  Primaria Brasov, in subordinea careia se afla institutia, la plata unor despagubiri egale cu drepturile salariale aferente salariului, indexate cu dobanda legala, de la momentul concedierii si pana la data reintegrarii efective pe post. Cu alte cuvinte, niste sume frumusele de bani de la bugetul local, adica din banii brasovenilor. Poate ca primarul George Scripcaru nu ar trebui sa se mai planga ca are gaura la buget atata timp cat se pierd bani usor din prostia celor care conduc aceste institutii.

Intre timp, Primaria Brasov a organizat concurs pentru postul de director, astfel ca a fost instalat pe functie Dan Cogalniceanu. Interesant este cum s-a jucat Primaria Brasov cu postul de contabil sef. Acesta a fost transformat ba in director economic, ba in contabil sef, pentru ca in final sa fie doua posturi, unul de contabil sef si unul de director economic, desi este practic nevoie doar de un singur post. Insa, cineva trebuia sa primeasca probabil un post caldut si aici. De exemplu, cand s-a intors la teatru, contabila sefa Mariana  Hudisteanu a constatat ca exista si un director economic. De ce era nevoie de 2 oameni pe acelasi post, doar reprezentantii Primariei Brasov pot explica, poate cel mai in masura este viceprimarul Costel Mihai, cel care se pare ca se si ocupa de partea de cultura. Cu alte cuvinte, bataie de joc pe banii publici.

Daca intr-o perioada i-au fost retrase atributiile lui ” Cici”, cea care taia si spanzura la teatrul brasovean, se pare ca tot ea este la putere in continuare. De fapt, la cum merge cultura brasoveana, este de inteles. Noroc de unii profesionisti pe la opera, teatrul Arlechino sau filarmonica care se implica si pun suflet in ceea ce fac, altfel orasul ar fi zero barat la acest capitol.

 

O altă Mărie, dar cu o pălărie foarte mare

Cat despre teatrul Sica Alexandrescu, a trecut ceva timp de la instalarea noului director, dar nimic vizibil in bine. Pana  si la premiile anului in cultura, TSA a castigat premiul pentru spectacolul teatral al anului cu productia din perioada cand director era Claudiu Goga. Este vorba despre ”Fluturii sunt liberi”.  Asta spune multe despre ”revolutia” de la teatrul din Brasov.

Poate ca este timpul ca cineva sa faca un pas in fata si sa-si asume greselile. Toata lumea plateste cand greseste, de ce nu s-ar intampla acelasi lucru si la Primaria Brasov, mai ales ca este vorba despre o institutie publica?  Oare nu este timpul ca cineva sa plateasca pentru aceste esecuri? De ce sa plateasca brasovenii pentru managementul prost al Primariei Brasov? Sa plateasca din buzunarele proprii aceste salarii ale angajatilor de la teatru care au fost dati afara, asa este corect. Ciudat este faptul ca cei alesi in Consiliul Local sa reprezinte interesele comunitatii nu spun nimic despre acest caz, despre aceste esecuri. Nimeni nu intreaba cine plateste salariile persoanelor date afara.

 

One thought on “”Comedie”pe banii brașovenilor! Actorii de la TSA Brașov dați afară au fost repuși pe posturi și li s-au plătit salariile plus despăgubiri

  • dar circul facut de asa-zisii actori care au refuzat sa joace si sa arunce cu noroi in conducere cine-l plateste?
    ca sa nu uitam ca si-au dat demisia singuri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web