Fără categorieGeneralNational

Polițiștii brașoveni au reținut anul trecut 5852 permise de conducere

Potrivit statisticilor, in 2016 a scazut cu 9,72% numarul accidentelor de circulatie grave, dar si numarul ranitilor grav cu 10,28%. Din pacate a crescut numarul persoanelor decedate in accidente rutiere.

Siguranța rutieră, prin structurile competente, s-a concretizat în acţiuni preventive desfășurate în locurile şi intervalele cu risc major de accident, în paralel cu derularea activităților pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie grave, comise în perioada analizată, relevă scăderea cu 9,72% a numărului de accidente, respectiv scăderea numărului răniților grav cu 10,28%.

Principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere grave sunt:

Viteza (sub cele două forme ale sale – neadaptată şi excesivă) reprezintă principala cauză generatoare de accidente;
Abateri pietoni;
Neacordare prioritate pietoni.
În scopul contracarării cauzelor care au generat aceste accidente, efectivele de poliţie rutieră au organizat şi desfăşurat un număr de 816 acţiuni privind respectarea normelor rutiere.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren s-au aplicat 63.196 sancțiuni contravenţionale la regimul circulaţiei. Au fost reţinute 5.852 permise şi au fost retrase până la remedierea defecţiunilor un număr de 2.509 certificate de înmatriculare.

Activitatea de impunere a legii s-a concentrat pe combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere: viteza, pietoni, prioritate pietoni.

De menționat că în luna ianuarie 2017 nici o persoană nu a decedat pe raza județului Brașov în urma unor accidente rutiere.

Pe parcursul anului 2016, efectivele de poliție ale inspectoratului au gestionat un număr de 39.831 apeluri primite prin Sistemul Național Unic de Urgență 112.

Considerăm că, printr-o bună cooperare şi colaborare cu instituțiile partenere, obiectivele asumate de inspectorat pentru realizarea dezideratului de ordine și liniște publică au fost îndeplinite, sens în care dorim să adresăm mulțumiri tutror colaboratorilor instituționali ce ne-au sprijinit necondiționat în activitatea operativă curentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web