National

Cod Galben de inundații în județul Sibiu. ISU SIBIU este pregătit să intervină în sprijinul populației

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele hidrologice periculoase, peste 80 de pompieri, din cadrul ISU Sibiu, cu mijloacele tehnice de intervenție sunt pregătiți să asigure, zilnic, intervențiile pentru gestionarea situațiilor de urgență, iar dacă va fi nevoie, forțele de intervenție vor fi suplimentate.

Conform avertizării hidrologice primite de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în perioada 09 martie a.c., ora 13.00 – 11 martie a.c., ora 22.00, a fost instituit COD GALBEN de inundații în bazinul hidrografic al râului Târnava Mare.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, ISU Sibiu a înștiințat comitetele locale pentru situații de urgență și instituțiile cu rol în gestionarea fenomenelor hidrologice periculoase,  în vederea luării măsurilor ce se impun.

Totodată, au fost pregătite pentru intervenție autospecialele și motopompele de mare capacitate destinate evacuării apei din gospodăriile inundate.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu sunt pregătiți să intervină, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Având în vedere încălzirea vremii, recomandăm cetățenilor să curețe șanțurile și rigolele de scurgere a apei rezultată în urma topirii stratului de zăpadă și să semnaleze inundațiile locale prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT

Slt. Ramona NISTOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web