Actualitate

Cine va fi proiectantul autostrăzii Brașov-Bacău

A fost desemnat proiectantul Autostrăzii Braşov – Bacău (A13). Viitoarea şosea de mare viteză care va lega Moldova de Ardeal va fi proiectată de către asocierea Search Corporation – Primacons Group, potrivit surselor ECONOMICA.NET.

„A13 Bacău – Brașov are proiectant”, anunţă pe pagina sa de Facebook preşedintele PSD Bacău, Dragoş Benea, care nu precizează însă şi numele acestuia. Conform surselor ECONOMICA.NET, este vorba despre asocierea Search Corporation – Primacons Group. Amintim că în data de 1 august 2019 a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov-Bacău”.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat atunci cei trei ofertanţi:

1. INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A.

2. Asocierea SEARCH CORPORATION SRL&PRIMACONS GROUP SRL

3. SC TPF INGINERIE SRL

Potrivit economica.net, valoarea estimată a contractului pentru SF și PT este de 29,84 milioane de lei fără TVA, iar durata contractului este de 30 luni. În ceea ce privește costurile construcției, autostrada Bacău – Brașov a fost estimată la 2,1 miliarde de euro, fiind cea mai ieftină variantă care să lege Moldova de vestul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web