InfracționalPrim plan

Cine este în cărți pentru postul de director adjunct la Poliția Locală Brașov?

Politia Locala Brasov a facut publice rezultatele la proba scrisa in cadrul concursului pentru ocuparea postului de director adjunct grad II in cadrul institutiei.  Ravnitul post a atras nu mai putin de 8 candidati (unii dintre ei nume celebre din comunitatea brasoveana): Macarie Adrian, Vlad Vasile, Dobre Romeo-Antonio, Turcu Lucica, Dumitru Ioan, Cordea Marius Laurentiu, Chifu Sergiu (consilier local PNL), Barbu Sorin Calin.  Doar Macarie Adrian, Vlad Vasile si Dobre Romeo au fost declarati admisi, obtinand peste 70 de puncte (punctajul minim pentru a trece la faza de interviu).  Reamintim faptul ca cei trei candidati vor sustine in data de 18 aprilie interviul.

Se pare ca in acest concurs s-a tras tare pentru o anumita persoana. Este cunoscut faptul ca actualul director nu mai este in gratia conducatorilor din administratia publica locala, astfel ca iI pregatesc inlocuirea. Insa, cel care trebuie sa ii ia locul va fi tot din acelasi anturaj, asa cum se intampla in mai toate concursurile organizate in institutiile publice.In peste 90% dintre cazuri, se cunoaste dinainte castigatorul. Acest lucru se intampla pentru ca totul este pe baza ”politica„ si mai putin pe criterii de competenta. Din acest motiv este  de inteles exodul tinerilor, tocmai pentru ca sunt satui de combinatiile si nepotismul din admnistratia locala si judeteana.

La o simpla privire pe angajatii de la stat, se poate observa cu ochiul liber ca sotia sefului de la Consiliul Judetean este angajata la Finante, sotul unui reprezentant de la Finante este la Primarie, fiica sefului de la Muzeu este angajata la o alta institutie de cultura si tot asa. De departe cel mai mare exemplu de ”institutie” familiala este la Drumuri si Poduri, unde mai toti angajatii sunt neamuri intre ei. Sot, sotie, nepot, fiu si tot asa. Interesant este ca aceste persoane sunt bagate pe posturi cheie, cu salarii mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web