De ultimă oră

Cinci minori băuți au vandalizat pubelele și toaletele publice din parcul Tractorul

Părinți amendați pentru că minorii au vandalizat toalete ecologice și coșuri de gunoi

Cinci minori, aflați sub infuența băuturilor alcoolice au căutat distracție în parc. Petrecerea lor a fost întreruptă de patrula Poliției Locale care asigură ordinea și liniștea publică în zona cartierului Tractorul. Era pentru a treia oară când puștii de 13, respectiv 15 ani au devastat cam tot ce a stat în drumul lor prin Parcul Tractorul: pubelele ieșite în calea lor și toaletele ecologice amplasate pentru a satisface necesitățile trecătorilor.

Petrecerea copiilor a început la sfârșitul săptămânii trecute, când sub protecția nopții și sub puterea lichidelor cu grade, au găsit extrem de distractiv să își descătușeze  energiile tinereții asupra WC-urilor și coșurilor de gunoi din parc.

Polițiștii locali au găsit de două ori parcul vandalizat, dar la treia petrecere (în 16 noiembrie, în jurul orei 8.30 p.m.) i-au prins în flagrant pe cei cinci, însă, doi dintre ei, mai iuți de picior, au reușit să o ia la sănătoasa. Așadar, a treia oara a fost cu ghinion pentru micii cheflii. Trei dintre ei, au fost conduși la secția Poliției Locale, unde au fost chemați și părinții. Pentru cel mai mic dintre ei, de 13 ani, a fost sancționată mama, cu avertisment la Legea 61/1991 pentru nesupravegherea minorului, iar ceilalți doi de 15 ani au fost amendați cu câte 250 de lei (jumătate din amenda minimă) conform HCL 149/2017 (Regulamentul de salubrizare și deszăpezire al Municipiului Brașov) care prevede la articolul 118 sancțiuni între 500 și 1000 de lei pentru “Murdărirea, degradarea sau distrugerea statuilor, monumentelor, mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere, etc,) și a elementelor de joacă din locurile special amenajate”.

Ceilalti doi copii, care au luat-o la goană, nu au scăpat de rigorile legii. Ei au fost identificați cu ajutorul celor trei minori prinși, iar părinții fugarilor vor fi chemați la sediul Poliției Locale pentru a fi sancționați pentru că nu și-au supravegheat copiii care au distrus bunul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web