Infracțional

Cetateni straini, somati sa paraseasca Brasovul in 15 zile

Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat 2 cetățeni străini, din Republica Moldova, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 800 de lei fiecare și obligați, prin decizii de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de un an de zile.

 

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului  Brașov au efectuat, la data de 22 mai a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor pe raza de competență.

 

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, pe raza municipiului Săcele, doi cetățeni din Republica Moldova, soț și soție, cu vârste de 36 și 42 de ani.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că străinii au intrat legal pe teritoriul României, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu au părăsit țara noastră.

 

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de 15 zile, fiind, totodată, sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 1600 lei.

 

De aemenea, la ieșirea din țară, va fi aplicată interdicția de a mai intra în România, pentru o perioadă de un an de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

 

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288.  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web