Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Centrul Cultural Maghiar Sibiu vă invită la două concerte de excepție joi și vineri seara

Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu partenerii săi organizează două concerte de excepție la Atrium și la Biserica Reformată.

Joi seara, 19 aprilie 2018, de la orele 21 saxofonistul, compozitorul, producătorul ZOLBERT (HU)împreună cu trupa sa vor oferi un concert smooth jazz, funk, soul, pop instrumental la ATRIUM.
În 2016 Zolbert și-a lansat propriul festival numit Zolbert Jazz & Wine Fest, introducând un nou concept pe scena festivalurilor din Ungaria prin împerecherea unui vin excelent local cu un jazz de ultimă oră. Piesa „Frappé” este câștigătoarea concursului „Smooth Jazz Song” din Zugló (2013). Piesa „Friendship” este câștigătoarea Concursului Jazzy Jazz Song de la 90.9 Radio Jazzy.

Vineri, 20 aprilie 2018, de la orele 19 fascinantul concert-organist Gergely RÁKÁSZ (HU) va încânta publicul sibian cu acorduri de Bach, Vivaldi, Gershwin în spectacolul intitulat Lords of the organs, la Biserica Reformată (Mitropoliei 9).
Proiectul Lords of the Organ aduce în prim plan cei mai mari compozitori și autori pentru acest instrument muzical. Sunt denumiți Lorzi de Orgă acei compozitori care în enciclopedia muzicală sunt însemnați cu litere roșii. Enciclopedia se deschide, bineînțeles la Bach apoi vom parcurge împreună printre autori mai mult sau mai puțin cunoscuți, iar transpunerea pe orgă vor include și compozitori clasici binecunoscuți. Concertul oferă o incursiune printre clasici consacrați, piese noi și audiții deosebite interpretate la orgă într/un recital de neegalat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web