Informații

Cele mai importante firme care au contribuit la cifra de afaceri în industrie a judeţului Braşov

În luna ianuarie 2017 comparativ cu luna anterioară, indicele producţiei industriale calculat ca serie brută, a crescut cu 11,1%. Comparativ cu luna ianuarie 2016, indicele producţiei industriale a crescut cu 8,8%.

„Pe domenii de activitate cele mai mari creşteri în luna ianuarie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, s-au înregistrat la: repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor (+52,6%), industria metalurgică (+52,2%), fabricarea băuturilor (49,9%), fabricarea instrumentelor muzicale (+22,0%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (+20,1%), industria alimentară (+12,9%), fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice si optice (+10,6%), producţia şi furnizarea de energie de electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+10,0%), fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice (+9,4%), fabricarea mijloacelor de transport cu excepţia autovehiculelor (+6,7%). Scăderi s-au înregistrat în următoarele domenii:

fabricarea de mobilă (-56,5%), extracţia pietrişului, nisipului şi argilei (-35,4%), fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (- 25,8%), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite (-23,7%), tăbăcirea şi finisarea pieilor; fabricarea 2 articolelor de voiaj şi marochinărie, harnaşamentelor şi încălţămintei; prepararea şi vopsirea blănurilor (- 13,9%), fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (-12,1%), fabricarea altor produse din minerale nemetalice (-9,6%), fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (- 8,1%), fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie (-7,8%), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (-5,8%), industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalatii (-4,2%), fabricarea echipamentelor electrice (-3,2%), tipărirea şi reproducerea pe suporţi a înregistrărilor (-2,6%)”, au spus reprezentantii Directiei Judetene de Statistica Brasov.

Indicele valoric al cifrei de afaceri Judeţul Braşov

Indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie în luna ianuarie 2017 comparativ cu luna precedentă a crescut cu 9,4%, iar comparativ cu luna ianuarie 2016, a crescut cu 12,2%. Creşteri semnificative ale cifrei de afaceri în luna ianuarie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016 s-au înregistrat la: tipărire şi reproducerea pe suporţi a înregistrărilor (+72,5%), industria metalurgică (+54,2%), repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor (+39,1%), fabricarea echipamentelor electrice (+36,8%), fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (+31,4%), fabricarea băuturilor (+23,5%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (+21,3%), fabricarea produselor produselor din cauciuc şi mase plastice (+18,8%), industria alimentara (+14,0%), industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii (+10,4%), fabricarea produselor textile (+8,3%).

Pe marile grupe industriale creşteri s-au înregistrat în industria energetică (+31,4%), industria bunurilor de capital (+14,8%), industria bunurilor de uz curent (+7,6%) şi industria bunurilor industriale (+7,1%). Scăderi semnificative ale cifrei de afaceri în luna ianuarie 2017, comparativ cu aceeasi perioadă a anului 2016 s-au înregistrat în: fabricarea instrumentelor muzicale (-47,2%), fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (-40,3%), prelucrarea lemnului,fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite (- 17,2%), fabricarea de mobila (-9,5%), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (-8,9%), fabricarea mijloacelor de transport cu excepţia autovehiculelor (-7,0%), fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (-3,6%).

În industria bunurilor de folsinţă îndelungată cifra de afaceri a scăzut cu 12,1%. Cele mai importante firme care au contribuit la cifra de afaceri în industrie a judeţului Braşov, în ianuarie 2017 au fost: SC AUTOLIV ROMANIA SRL, SC SCHAEFFLER ROMANIA SRL, SC CONTINENTAL POWERTRAIN ROMANIA SRL, SC PREH ROMANIA SRL, SC HUTCHINSON SRL, SC QUIN ROMANIA SRL, SC KRONOSPAN ROMANIA SRL, SC STABILUS ROMÂNIA SRL, FABRICA DE LAPTE BRAŞOV, SC BENCHMARK ELECTRONICS ROMANIA SRL, SC ROLEM SRL, SC MIELE TEHNICA SRL, SC PREMIUM AEROTEC SRL, SC SIT ROMANIA SRL, SC TOTAL ROMANIA SA, SC PSICONTROL MECHATRONICS SRL, SC ELDON SRL, SC PUROLITE SRL, SC DTR DRAXLMAIER SISTEME TEHNICE ROMANIA SRL, SC SC ECOPAPER SA, SC METALSIL PROD SRL.

Comerţ-Judeţul Braşov

Total comerţ

La nivelul judeţului Braşov, în luna ianuarie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţ a scăzut cu 19,7 % faţă de luna precedentă şi a crescut cu 2,6% comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent.

Comerţul cu amănuntul

În luna ianuarie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor) a scăzut cu 16,0% comparativ cu luna precedentă şi a scăzut cu 15,4% faţă de luna corespunzătoare a anului precedent.

Comerţul cu ridicata

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) (serie brută) a scăzut, în luna ianuarie 2017, cu 21,1% faţă de luna precedentă şi a crescut cu 4,2% faţă luna corespunzătoare a anului precedent.

Comerţul cu autovehicule şi motociclete, întreţinerea şi repararea acestora

În luna ianuarie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, întreţinerea şi repararea acestora (serie brută), a crescut cu 14,4% faţă de luna precedentă şi cu 51,6% comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent.

Servicii-Judeţul Braşov

Volumul cifrei de afaceri în servicii (serie brută), în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedentă, a scăzut cu 12,8%. La serviciile pentru populaţie a scăzut cu 15,0% iar la serviciile prestate întreprinderilor a scăzut cu 12,2%. Comparativ cu luna ianuarie 2016, volumul cifrei de afaceri in servicii a scăzut cu 5,0%. La serviciile prestate populaţiei volumul cifrei de afaceri a scăzut cu 13,8% iar la serviciile prestate întreprinderilor cu 2,8%.

sursa:Directia Judeteana de Statistica Brasov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web