Brasov

Cei care intră în CA-uri sau alte organisme de stat, nu merg acolo doar pentru bani, ci și pentru contribuții

În Consiliile de Administrație sau alte organisme ale instituțiilor de stat, pe lângă indemnizații, se plătesc și contribuțiile la pensie.

Mulți brașoveni ajung în Consilii de Administrație sau alte organisme de păpat bani de la stat, pe linie de partid. Altă variantă nu există, cel puțin până acum, la nivel de județ totul s-a făcut pe bază de ”apartenență” politică. Puțini știu însă că, cei mai mulți dintre ”aspiranții” la locuri călduțe, nu merg doar pentru bani în aceste instituții, ci și pentru contribuțiile care merg la stat (sănătate, pensie, etc). Cea mai importantă este desigur, contribuția la pensie. Cum cele mai multe indemnizații sar de 1500 de lei lunar, aproape cât un salariu minim pe economie, contribuția este una semnificativă. Adică mai ai încă un salariu… Din acest motiv, mulți dintre bugetari sunt ”infiltrați politic” prin mai multe CA-uri, tocmai pentru a avea o bătrânețe liniștită, cu o pensie pe măsură. O parte dintre cei care sunt cocoțați pe astfel de posturi, dau banii sub formă de cotizație la partidul care i-a ”recomandat” sau, de ce nu, donează banii sub forma unei cauze nobile, că oricum rămân cu contribuțiile la sănătate și pensie. În aceste condiții, pe banii statului, obținând și alte beneficii, poți face ce vrei cu banii, să îi păstrezi, să-i dai la partid, să-i cheltui sau să-i donezi unei persoane sau asociații. Oricum ar fi, posesorul iese câștigat.

PS. Cei care vor să facă o faptă bună, nu țipă în gura mare să știe toată lumea, o fac și tac. Doar dacă au alt interes…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web