InformațiiȘtiri

Ce sumă a primit județul Brașov pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din ultima perioadă

În ședința de Guvern din data de 24 iulie 2018 s-a aprobat, printr-o hotărâre, alocarea sumei de 212,15 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate din 28 de judeţe, ca urmare a cantităţilor foarte mari de precipitaţii care au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele şi malurile de apărare, structura drumurilor judeţene, a drumurilor comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor.

Din această sumă, 6.557.000 de lei  revin județului Brașov, dintre care 2.714.000 de lei la Consiliul Județean Brașov, 1.660.000 de lei la Tărlungeni, 1.165.000 de lei la Vama Buzăului.

Amintim că, în urma evaluării efectuate de comisiile mixte constituite cu acest scop, în baza Ordinului Prefectului nr. 553/05.07.2018, s-a solicitat suma totală de 10.549.700 leipentru înlăturarea efectelor inundațiilor din ultima perioadă din județul Brașov.

„Suma aprobată de Guvern reprezintă peste 62% din banii solicitați de noi, ceea ce este bine. Cele mai importante sume au fost alocate Consiliului Județean Brașov, care are în administrare destul de multe obiective deteriorate din punct de vedere al infrastructurii, precum drumuri, poduri și podețe, pentru comuna Vama Buzăului, unde sunt obiective care necesită lucrări de reparații de urgență, pentru comuna Tărlungeni, unde două obiective afectate grav. De asemenea,  alte 10 localități au primit finanțarea pe diverse sume, bani cu care se poate interveni la obiectivele afectate de inundații. Am convingerea că banii care ni se pun la dispoziție de către Guvern, în sumă semnificativă, vor fi bine gospodăriți astfel încât să fie refăcută infrastructura deteriorată”, a declarat prefectul Rasaliu Marian Iulian.

Iata atasata lista cu sumele defalcate pe zone din județul Brașov în care se află obiectivele cele mai afectate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web