Ce s-a întamplat de fapt în comisii cu terenul pentru noul spital?
Parlamentarii romani ne uimesc pe zi ce trece. Partea proasta este ca prostiile pe care le fac ii costa si pe brasoveni. Drept dovada este aeroportul Brasov care a fost ”plimbat” pe hartie aproape doi ani prin Parlament si Guvern. Totul, din cauza functionarilor din administratia judeteana care nu au fost in stare sa intocmeasca corect cateva acte. De aceasta data, disputa a fost pe terenul pentru noul spital daca sa fie clinic sau de urgenta… Interesant este ca in timpul dezbaterilor din comisii, liberalii s-au incaierat intre ei, cei din Parlament aruncand sageti catre cei din Brasov.
”Braşovenii, care ar fi putut fi interesaţi de acest amănunt, au primit ieri vestea că însuşi Ludovic Orban, şeful liberalilor, dă asigurări că parlamentarii PNL vor vota în favoarea acordării terenului de la Institutul Cartofului.Ne bucurăm că PSD Braşov a reuşit să-l convingă pe Ludovic Orban ca PNL să voteze pentru proiect” Haideţi să vedem se s-a întâmplat săptămâna asta, că am auzit că totul e o mârlănie politică a PSD. În Comisia pentru agricultură se ridică problema în felul următor: ” a explicat Florin Ortan, senator PSD.
Ce a spus Tinel Gheorghe, deputat PNL? ”N-aţi luat în considerare o solicitare către Guvern să achiziţionaţi, statul să cumpere împreună cu autorităţile locale, cele 11 hectare? Sunteţi o zonă bogată, fraţilor. Am dat 200 de hectare, acum 10-12 ani, ca să facem aeroport la Braşov, tot de la Institut. N-am făcut nimic. Unde e investiţia? Întreb şi eu, unde e investiţia? De ce luăm de la Institut? Pentru că e domeniul public al statului, e mai lejer, mai comod. Om face, n-om face, pe urmă vedem noi ce facem, nu răspunde nimeni. A, dacă ar cumpăra statul sau autorităţile locale, ar răspunde pentru banul respectiv”.
Ar putea fi mârlănie să încerci să respingi acest proiect legându-l de aeroport, cu care nu are nicio legătură? Cum o fi să spui ceva despre colegii tăi de partid de la PNL Braşov, care conduc Consiliul Judeţean de mai bine de 16 ani ?
”Parlamentarii PSD Braşov care au fost prezenţi în această săptămână în Comisia pentru agricultură silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au mers cu mesajul că, pe plan local, toţi aleşii, indiferent de partid, sprijină proiectul de lege de atribuire a terenului pentru spital.Colega mea, Roxana Mînzatu a explicat că proiectul de lege a fost iniţiat pe când nu fusese aprobat memorandumul Guvernului care include pune Braşovul în Strategia pentru Sănătate. Sensul acestei iniţiative, care aparţine tuturor parlamentarilor braşoveni, este de a sprijini Primăria Braşov în demersurile sale de a-şi asuma această investiţie. Ca dovadă, deja s-au făcut alocările necesare pentru documentaţie. Mai mult, terenul solicitat va fi lipit de unul care aparţine municipalităţii. Senatorul Florin Orţan a explicat şi el că terenul are avantajul că este foarte aproape de Ocolitoare şi de viitorul aeroport. De atunci a apărut oportunitatea, care nu putea fi ratată, ca Guvernul să sprijinie această investiţie, deci a unei colaborări între autorităţile locale şi cele centrale”, a continuat senatorul brasovean.
”Se mergem mai departe. Argument PNL, venit din partea lui Nicolae Giugea, deputat PNL „Domnilor de la Braşov, v-aţi calat prea mult pe programul de guvernare pe linie de sănătate, şi îl neglijaţi pe cel pe linie de agricultură
Aşadar, e de rău că vrem spital, trebuie să facem cercetare, deşi pe parcela respectivă nu se cultivă nimic. Vă reamintesc, e o parcelă de 1,3% din terenul pe care îl are Institutul Cartofului.S-a trecut la votul în comisie. În imaginile pe care vi le-am trimis se vede clar că deputatul USR de Braşov nu votează pentru. Cei şase membri ai comisiei de la PNL au votat împotrivă.Cum o fi, dle Andronache, deşi nu aţi fost acolo ca să susţineţi legea, să afirmaţi fără să clipiţi, că PNL a votat pentru, deşi a votat împotrivă? Acuz PNL că vrea să îngroape, de fapt proiectul spitalului, aşa cum face, încet-încet, cu aeroportul.Precizare: am văzut în presă că amendamentul senatorului Orţan ar fi fost de înlocuire a sintagmei „clinic”, cu „regional”. Greşit: este doar o adăugire a cuvântului „regional”, ca o adaptare la Strategia de sănătate a Guvernului”, a incheiat Florin Ortan.