De ultimă oră

Ce probleme au fost în judeţul Braşov din cauza căderilor de zăpadă

În urma precipitațiilor abundente din ultimele ore, prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a convocat joi, 18 ianuarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Marian Rasaliu, s-a deplasat în județ, pe tronsonul Brașov-Predeal pentru a se asigura că au fost luate toate măsurile necesare în aceste condiţii meteo nefavorabile. De asemenea, prefectul le-a cerut, încă de miercuri 17 ianuarie, tuturor reprezentanților U.A.T-urilor să asigure permanenţa. În cursul nopţii s-a intervenit pe drumurile naţionale cu 64 de utilaje de deszăpezire.S-au utilizat 1233 de tone de sare și 4 tone clorură de calciu.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile trei școli din județ au întâmpinat probleme: școala gimnazială Lunca Câlnicului, Școala Gimnazială Șoarș, Școala Grânari(Jibert). Cele trei unități școlare însumează un număr de 90 de elevi, care vor recupera orele săptămâna viitoare.

199 de posturi de transformare  din 43 de localități au fost afectate, 29 dintre acestea fiind pe raza municipiului Făgăraș. În total au avut de suferit 3 mii de consumatori.

Situație actualizată – ora 12.00

 La niveulul județului Brașov la ora 12.00 sunt 50 de localități nealimentate cu energie electrică, 163 posturi de transformare și 9134 de utilizatori afectați. Nealimentarea cu energie electrică a dus la închiderea a patru unități de învățământ (Grânari, Șoarș, Lunca Câlnicului și Fundata). Se circulă pe o singură linie de cale ferată între Brașov și Predeal.

 

„Județul Brașov se află în continuare sub atenționare cod portocaliu de ninsori și vânt puternic. Începând de ieri, din momentul în care au început precipitațiile, am procedat împreună cu cei de la CNAIR la răspândirea materialului antiderapant pe toată rețeaua de drumuri naționale 450 de kilometri, am păstrat în permanență legătura cu colegii de la București, de la minister, și cu cei din Consiliul Județean Brașov. În momentul de față se circulă pe toate drumurile naționale DN 10, DN 11, DN 73, DN 1A, chiar și pe DN1 a fost rezolvată problema cauzată de alunecarea celor 10 mașini în rigola de pe marginea drumului, între Brașov și Predeal. S-a acționat la timp cu material antiderapant în cantități suficiente, s-a acționat preventiv, înainte să înceapă ninsoarea, iar după ce a început să ningă, în permanență cele 62 de utilaje de la CNAIR s-au aflat în teritoriu. ” a declarat prefectul Brașovului, Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web